Norge

Broren til knivoffer: – Hun er utenfor livsfare

Kvinnen (25) ble i dag operert for andre gang, og ifølge broren hennes er det ingen fare for livet hennes. Den russiske mannen som er siktet for terror er varetektsfengslet i fire uker.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • Øyvind Nordli

– Hun er ferdig med operasjonen og alt skal ha gått fint. De har operert arteriene, som er blodårer som transporterer blod fra hjertet. Den eneste faren nå er blodpropp, men alt skal gå fint er beskjeden vi har fått. De skal prøve å koble henne fra respirator i kveld, sier broren til Aftenposten.

Kvinnen (25) ble knivstukket i en Kiwi-butikk i Oslo torsdag. En russisk 20-åring er terrorsiktet i saken. Advokaten til 20-åringen forteller at han hadde som mål å komme hit og drepe flest mulig mennesker. Han skal ifølge PST ha «tilknytning til islamsk ekstremisme».

Familien er svært lettet over utviklingen på sykehuset i dag. Ifølge broren til kvinnen skal det ikke lenger være noen fare for livet til søsteren.

– Det er beskjeden vi har fått, ja.

Blodsirkulasjonen kan bli en utfordring

Kvinnen (25) ble operert klokken 11 i dag og operasjonen tok totalt fire timer. Hun ble også operert i går og har ligget i respirator siden den dramatiske knivstikkingen torsdag.

– Har legene sagt noe om hvordan det blir for henne fremover. Er det noe fare for varig mén?

– Det kan bli noe med blodsirkulasjonen siden blodårene er litt tettere enn hva de har vært, men bortsett fra det virker det som om at alt skal bli helt normalt igjen.

Bor bare 50 meter unna

Broren har vært sammen med moren sin på sykehuset i dag. Til daglig deler han leilighet med søsteren sin. De bor bare 50 meter fra der den dramatiske knivstikkingen skjedde.

 • Et merkelig terrorangrep – les kommentaren her

Kvinnen (25) skulle betale for varer i Kiwi-butikken i Møllergata da hun ble angrepet av en russisk 20-åring. Han ble lørdag siktet for terror og er varetektsfengslet i fire uker.

Hans advokat Ola Lunde sier varetektsfengsling er et helt nødvendig tiltak.

Les mer om

 1. Knivangrepet i Møllergata
 2. Terror
 3. Oslo
 4. Vold

Knivangrepet i Møllergata

 1. NYHETSANALYSE
  Publisert:

  Nyhetsanalyse: Hvordan har en 20-åring «på randen av sult» kommet seg fra Basjkortostan til Norge for å knivstikke en tilfeldig kvinne?

 2. NORGE
  Publisert:

  Kiwi-knivstikking: Skadet kvinne er ute av koma

 3. NORGE
  Publisert:

  PST mener terrorsiktet mann kommer fra Basjkortostan: – Radikal islam har styrket seg i området, sier Russland-kjenner.

 4. KOMMENTAR
  Publisert:

  Detaljene vil avgjøre hvor viktig knivangrepet i Møllergata er for det norske samfunnet.

 5. NORGE
  Publisert:

  Terrorsiktedes advokat: – Min klient er sint på europeere fordi vi har det for godt.