NRK: Politiet har sikret lydopptak av trusselsiktet stortingsrepresentant

Politiet har ifølge NRK lydopptak av Frp-politiker Mazyar Keshvari som dokumenterer hva som skjedde like før han ble pågrepet i sitt hjem i begynnelsen av februar.

Politiet har sikret et lydopptak av Mazyar Keshvari (Frp) like før han ble pågrepet i sitt hjem i Rælingen utenfor Oslo. Dette bildet av Keshvari er tatt i 2015.

Lydopptaket dokumenterer hva som skjedde mellom Keshvari og en kvinne i timen før han ble pågrepet i sitt hjem i Rælingen utenfor Oslo natt til søndag 3. februar, melder NRK.

– Det finnes et lydbånd, men jeg kommenterer ikke innholdet i det, sier politiinspektør Hilde Bøch Høyer i Øst politidistrikt.

– Trusler med våpen

Politiet har tidligere bekreftet at saken dreier seg om påståtte trusler med våpen, og at det er en nær relasjon mellom den siktede politikeren og fornærmede.

Les også

Stortingsrepresentant Keshvari (Frp) pågrepet og siktet for grove trusler

– Mitt eneste svar er at Keshvari er sykmeldt og innlagt til behandling. Verken han eller jeg vil kommentere noen sider av saken nå, sier Keshvaris advokat Bjørn Stordrange.

Stortingsrepresentanten ble pågrepet og er siktet for grove trusler med våpen. Ifølge VG er han siktet etter paragraf 264 og 263 i straffeloven. Førstnevnte omhandler grove trusler og har en strafferamme på inntil tre års fengsel. Keshvari har ikke erkjent straffskyld.

Keshvari er fast møtende vararepresentant for finansminister Jensen (Frp) siden oktober 2013.

Også siktet for grovt bedrageri

I midten av oktober i fjor avslørte Aftenposten at Keshvari, som representerer Oslo Frp på Stortinget, har levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner siden høsten 2016.

Saken førte til at Keshvari ble politianmeldt av Stortinget. Han er nå siktet for grovt bedrageri.

Som en følge av avsløringen trakk Keshvari seg som leder for Oslo Frp. Keshvari var sykmeldt en periode i høst, men var tilbake på Stortinget i midten av desember.

Han ble igjen sykmeldt på ubestemt tid da han ble siktet for trusler.

Carl I. Hagen møter på Stortinget for Keshvari i hans fravær.