Aktor ber om tre års fengsel for terrortiltalt ingeniør

Mannen var på jobb i Aker Solutions da han ble pågrepet. Ingeniøren er tiltalt for terroroppfordring og opplæring.

En 51 år gammel ingeniør er tiltalt for terrorplanlegging. Rettssaken har gått i Asker og Bærum tingrett. Tiltalte til venstre og hans forsvarer, advokat Brynjar Meling til høyre.

Mannen var på jobb hos sin arbeidsgiver Aker Solutions på Fornebu da Politiets sikkerhetstjeneste (PST) dukket opp på arbeidsplassen i mai 2015 og pågrep ham. Det var arbeidsgiveren som meldte fra til PST.

Rettssaken har gått i Asker og Bærum tingrett. Mannen har nektet straffskyld.

Han er tiltalt for å ha delt en bombeoppskrift, oppfordret til å true syriske helikopterpiloter og deres familier. I tillegg er han tiltalt for å ha oppfordret til tortur og drap på en jordansk pilot som terrororganisasjonen IS hadde tatt til fange. Piloten ble senere stengt inne i et bur og brent levende. Nyheten om den grufulle avstraffelsen verden rundt.

51-åringen er norsk statsborger, men er opprinnelig fra Irak. Arbeidsgiveren Aker Solutions skal ha oppdaget at han var aktiv på ekstreme nettsider.

Ønsket å bli invitert av IS

Under sin forklaring i retten la mannen ikke skjul på at han har støttet IS på nettet, men han sa at dette var for å «markedsføre» seg overfor ekstremistgruppen.

– Jeg ønsket å bli invitert av en av lederne i IS. Da kunne jeg dra til dem, og jeg kunne kjempe mot dem innenfra. Jeg ville bli en kreftcelle i kroppen deres, som til slutt langsomt skulle drepe hele kroppen.

Les også: Den tiltalte Aker Solutions-ingeniøren fant Saddams hemmelige arkiv