Norge

Bhatti anker voldsdom til Høyesterett

Borgerting lagmannsrett har forkastet anken fra den voldsdømte islamisten Arfan Bhatti. Han anker den ferdigsonede dommen videre til Høyesterett.

Arfan Bhatti mener politiet har bevis innhentet på ulovlig måte for å få ham dømt for familievold. Her er han under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen «Innocence of Muslims» i september 2012.
  • Ntb

Bhatti ble i januar dømt til 14 dagers fengsel i Oslo tingrett for vold mot sin ektefelle. Straffen ble allerede da regnet som ferdig sonet, fordi islamisten hadde sittet ni dager i varetekt, men Bhatti anket dommen fordi han mener politiet ulovlig har brukt en lydlogg som bevis i retten, skriver Nettavisen.

— Lagmannsrettens avgjørelse ble anket til Høyesterett samme dag. De mener tingretten ikke hadde noe annet valg enn å dømme ham, selv om det skulle være ulovlig bevis. Det mener jeg er feil, sier Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, til avisen.

Den nevnte lydloggen var politiets viktigste bevis i saken. Den inneholder tre samtaler mellom Bhattis kone og AMK.

Elden og Bhatti ønsker Høyesteretts vurdering av om politiet kan ha brukt ulovlige metoder for å innhente samtaleloggene fra helsevesenet.

Politiadvokat Trine Dyngeland i Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen, «i og med at saken fortsatt er til behandling».