Norge

Bryllupet blir utsatt ett døgn

Bryllupet mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles blir utsatt ett døgn på grunn av pavens dødsfall og hans begravelse på fredag.

 • Kurt Haugli

Prinsens rådgivere vurderte på nytt bryllupsdagen mandag formiddag etter at det ble klart at paven skal begraves fredag, samme dag som Camilla Parker Bowles og prins Charles skal gi sitt ja i en borgerlig vielse.

Kollisjon

Lenge utover dagen holdt det britiske kongehuset fast på at bryllupsfeiringen skulle gå som planlagt. Det vil i så fall betydd at en rekke kongelige gjester og andre dignitærer ville komme i et dilemma. De kunne umulig rekke både bryllup og begravelse på samme dag.

Nå i ettermiddag ble det klart at hoffet og Charles har bestemt seg for å utsette bryllupet med ett døgn slik at mange av gjestene kan være til stede på begge begivenhetene.

Statsminister Tony Blair har ennå ikke bestemt seg for om han vil være med på bryllup eller begravelse fredag, heter det i en uttalelse fra Downing Street.

En talsmann for Clarence House, Prins Charles"; kontor, sier at bryllupsplanene likevel er følsomme for utenforliggende begivenheter.

Velsignelse i kirken

Prins Charles og Camilla Parker Bowles vil gifte seg borgerlig, for deretter får vielsen velsignet Canterburys erkebiskop i kirken. Dronning Elizabeth har gjort det klart at hun ikke kommer til å være til stede på den borgerlige vielsen, men komme til kirken sammen med sin mann Prins Philip.

Ifølge Sunday Telegraph skal det ikke være vrangvilje overfor Charles som har ført til at dronningen dropper den borgerlige vielsen. Venner av dronningen, som avisen angivelig har snakket med, sier at hun føler at hun ikke kan være med på en borgerlig vielse så lenge hun er den øverste leder av Den engelske kirken (Church of England).

 1. Les også

  - Paven begraves fredag

 2. Les også

  Leserne minnes paven

 3. Les også

  Folket kan se paven fra i dag

I denne souvenirbutikken i Windsor har de startet forberedelsene til prinsens andre bryllup. Foto: DAVE CAULKIN - AP

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Sex, løgner, utroskap og gjeld: Dette er skandalene i det britiske kongehuset

 2. VERDEN
  Publisert:

  Prins Charles skal følge Meghan Markle opp kirkegulvet

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Historien om Diana er tragisk. Men det er historien om Charles også.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Bilkræsj, uvennskap og en utstøtt sønn. 2019 ble et nytt annus horribilis for dronning Elizabeth.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Norske kongelige på plass for å feire prins Charles

 6. VERDEN
  Publisert:

  Diana konfronterte Charles om utroskapen. Svaret? «Jeg nekter å være den eneste prinsen av Wales som aldri hadde en elskerinne»