Meyer stilte med advokat, Siv Jensen nektet å møte dem

Christine Meyer avviser at hun har levert sin oppsigelse som SSBs administrerende direktør, slik flere medier har meldt. Siv Jensen avlyste møtet i dag fordi Meyer stilte med advokat.

SSB-direktør Christine Meyer snakket med pressen etter å ha møtt den administrastive ledelsen i Finansdepartementet fredag. Det planlagte møtet med finansminister Siv Jensen ble avlyst. Advokat Dag Steinfeld til høyre på bildet bak reporteren i grønn kåpe.

Det er fullt kaos om hva som skjer i SSB-saken.

Det ble ikke noe av det planlagte møtet mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) fredag morgen.

Årsaken er at Meyer stilte på møtet med advokat Dag Steinfeld, og at finansministeren ikke ønsket å møte henne med en advokat til stede.

I stedet satt Meyer og Steinfeldt i et nesten én time langt møte med Finansdepartementets embedsverk.

Konflikten knyttet til SSB og Meyers lederstilling er nå trappet betydelig opp og kan bli en arbeidsrettslig konflikt.

– Har ikke levert oppsigelse

På jakt etter drosje i Akersgaten etter møtet i Finansdepartementet uttalte Meyer seg til journalistene i en slags impovisert pressekonferanse.

– I dag fikk jeg invitasjon om et nytt møte. Samtidig har jeg lest i mediene at jeg skulle trekke meg i dag. Jeg har ikke levert noen oppsigelse eller mottatt noe varsel om oppsigelse. Derfor følte jeg behov for å ha med meg en rådgiver i møtet. Det ønsket ikke finansministeren, derfor ble det ikke noe møte, sa hun.

På gaten etter møtet gjorde arbeidsrettsekspert Steinfeld det klart at han mener statsråden som arbeidsgiver har opptrådt kritikkverdig overfor Meyer. Han sa det eksisterer et lovverk som må følges dersom møtet skulle dreie seg om en oppsigelse.

– Den må alle følge, også finansministeren. Hvis man blir invitert til et oppsigelsesmøte for å forsvare seg, har man rett til advokat, sa Steinfeld.

Meyer hadde tatt med seg arbeidsrettsekspert og advokat Dag Steinfeld til møtet i Finansdepartementet fredag.

Finansdepartementet: - Ikke vanlig å ha med advokat

Finansdepartementet skriver følgende i en pressemelding at «det er ikke vanlig å ha med advokat i møte mellom finansministeren og etatsledere, og det ble derfor avholdt møte med Finansdepartementets embedsverk».

«Der ble det klart at Meyer ikke ønsket å møte finansministeren uten advokat. Følgelig ble det ikke avholdt noe møte mellom finansministeren og Meyer fredag morgen. Tilbakemeldingene finansministeren hadde planlagt å gi i møtet, vil bli meddelt Meyer skriftlig. Finansministeren er først og fremst opptatt av å skape ro rundt situasjonen, ikke minst av hensyn til SSBs mange ansatte, og å sikre at SSB kan utføre sitt samfunnsoppdrag», heter det i pressemeldingen.

Finansminister Siv Jensen (Frp) ville ikke møte Meyer til deres tredje planlagte møte fredag morgen. Arkivfoto.

Allmøte i SSB senere fredag

Det var et stort pressekorps foran departementet da Meyer for tredje gang dukket opp for å presentere planene for omorganisering for Jensen fredag morgen. Meyer var også ledsaget av SSBs informasjonssjef Jon Olav Folsland.

Hun ville ikke svare på spørsmål, men sa følgende på vei inn i Finansdepartementet klokken 08.47:

– Jeg skal komme tilbake til hva som har skjedd etter møtet med finansministeren.

Aftenposten var en av de mange mediene som i går ettermiddag fikk opplyst fra flere kilder at SSB-sjef Christine Meyer ville gå av.

Her er SSB-sjef Christine Meyer på vei inn i Finansdepartementet fredag morgen.

Aftenposten fikk også opplyst fra ulike kilder at det er planlagt et ekstraordinært styremøte i SSB fredag ettermiddag.

Det er tredje møtet på under to uker mellom de to i tilknytning til bråket rundt omorganiseringen i SSB.

Bekymringsmelding til Arbeidstilsynet

Onsdag kveld skrev Aftenposten at tillitsvalgte hadde sendt et bekymringsbrev til Arbeidstilsynet om et svært vanskelig arbeidsmiljø i SSB.

Brevet var sendt fra SSBs representanter i Norsk Tjenestemannslag (NTL) til Arbeidstilsynet, med kopi til Finansdepartementet ved avdelingsdirektør Håkon Tandstad.

«Det psykososiale arbeidsmiljøet i SSB er nå på et kritisk dårlig nivå,» het det i brevet fra NTL.