Norge

Norske helikoptre frakter letemannskaper til toppen av Kebnekaise

KIRUNA (Aftenposten.no): To norske Bell-helikpotre er lørdag morgen i sving med å frakte letemannskaper inn til toppen av fjellet.

Ifølge den svenske redningstjenesten skal 120 mannskaper fraktes inn til henholdsvis syd- og nordsiden av Sveriges høyeste fjell, der det fredag kveld ble funnet vrakrester som kan stamme fra det savnede norske Hercules flyet. På bildet fenrik Tommy Planterhag (f.v.), kaptein Roy Inge Jenssen og kaptein Vidar Angelsen. OLAV OLSEN

 • Sveinung Berg Bentzrød
  Journalist

Ifølge den svenske redningstjenesten skal 120 mannskaper fraktes inn til henholdsvis syd— og nordsiden av Sveriges høyeste fjell, der det fredag kveld ble funnet vrakrester som kan stamme fra det savnede norske Hercules flyet.

Letingen vil foregå på opptil 2117 meters høyde.

- Vi skal inn til området som et av flere helikopter som deltar i letingen, sier kaptein Roy Inge Jensen til Aftenposten.nos reporter på stedet lørdag morgen.

Vanskelige værforhold

Søket etter det savnede flyet og de fem nordmennene om bord, ble natt til lørdag avsluttet på grunn av svært vanskelige værforhold, men litt over klokken fem lørdag morgen var leteoperasjonen i gang igjen. Været i leteområdet rundt Kebnekaise er betydelig bedre lørdag morgen enn det har vært de siste dagene.

— Slik været er i området nå, er det svakere vind enn i går, og nedbør. Men det forventes ikke å bli ordentlig fint vær i løpet av dagen, sier Mikael Nilsson ved redningssentralen til Aftenposten.no.

Utover dagen lørdag vil flere ressurser bli satt til for å finne flyet og de savnede nordmennene. Foreløpig er det klart at enda to helikoptre vil lette i nitiden og også flere bakkemannskaper skal på plass.

I tillegg tok et norsk Orion-fly av klokken 6 og skal være i området like før 7.

Stor rasfare

Natt til lørdag har det gått fire ras ved isbreer i Kebnekaise-massivet.

— Det er alltid rasfare her. Nå sender vi opp folk med sprengstoff som skal utløse nye skred for å lette letearbeidet, sier oberstløytnant Mikael Nordmark i det svenske forsvaret til NTB lørdag morgen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Bryne skulle erobre fotball-Norge. Her er historien om nedturen

 2. NORGE

  Statsadvokaten i New York går av etter anklager om fysiske overgrep

 3. NORGE

  Stoltenberg: - Noe av det vi ser er skremmende

 4. NORGE

  – Det var våre verdier som vant

 5. NORGE

  Knut Olav Åmås' favoritter

 6. NORGE

  Norsk tilsyn slår til mot utenlandske gamblingselskaper