Dømt til å betale over 4 millioner etter drapet på Kristin Juel Johannessen

Mannen som er dømt for drapet på Kristin Juel Johannessen, er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale Kristins foreldre og storesøster over 4 millioner kroner i erstatning.

Kristin Juel Johannessen ble drept da hun var ute og syklet.

Han er også dømt til å betale hver av foreldrene 300.000 kroner i oppreisning for skade av ikke økonomisk art. Storesøsteren er ikke tilkjent oppreisning, for det gir ikke skadeerstatningsloven hjemmel for, opplyser lagmannsretten.

Kristin Juel Johannessen ble drept for 17 år siden. Den 40 år gamle mannen er tidligere frikjent for drapet, men saken ble gjenopptatt. 8. september ble 40-åringen dømt til 13 års fengsel.

Den 40 år gamle Henning Hotvedt er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale over 4 millioner i erstatning og oppreisning til Kristin Juel Johannessens familie. Her er Hotvedt sammen med sin forsvarer, advokat Brynjar Meling.
Les også

Kristins far i retten: – De skulle medisinere meg hvis jeg la bort saken. Det ville jeg ikke.Roar Juel Johannessen, Kristins far, har i alle disse årene på egen hånd etterforsket saken. Sammen med sin kone og datteren Linda var han til stede i Borgarting lagmannsrett de fleste av dagene.

– Det er en stor lettelse. Det er dette jeg har jobbet for i alle disse årene, sa han da juryens kjennelse og rettens dom var klar.

Roar Juel Johannessen og Linda Juel Johannessen forklarte for åpne dører hvilken enorm påkjenning tapet av den 12 år gamle datteren og søsteren hadde vært for dem.

Linda Juel Johannessen og Roar Juel Johannessen er sammen med moren tilkjent 4 millioner i erstatning etter at lillesøsteren og datteren ble drept da hun var på vei til badeplassen 7. august 1999.
Les også

Politimann i Kristin-saken: – Det er det verste jeg har opplevd

Psykiske og fysiske problemer har plaget familien i alle disse årene, og særlig usikkerheten og vissheten om at det gikk en drapsmann fri der ute i samfunnet, var en enorm ekstrabelastning, forklarte de to. Kristins mor forklarte seg også, bak lukkede dører. Familiens fastlege forklarte at hele familiens helsetilstand ble kraftig forverret etter at Kristin ble drept, og at det i perioder var umulig for dem å gå på jobben som normalt.

Det er blant annet tapet av arbeidsinntekt og ekstra utgifter som følge av helseproblemer, den dømte 40-åringen nå er dømt til å erstatte.