Norge

Mann i 40-årene siktet for drap på Varaldsøy i Kvinnherad

Politiet ble varslet om dødsfallet klokken 20.40 torsdag.

Politiet har startet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld.
  • NTB-André Lorentsen og Anders R. Christensen

En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død på Varaldsøy torsdag kveld. De to betegnes av politiet som bekjente.

– Avdøde og siktede betegnes som bekjente og er ikke i slekt eller i nær relasjon til hverandre, skriver politiet i en pressemelding i 10-tiden torsdag.

Politiet ble varslet av AMK om dødsfallet klokken 20.40 torsdag.

– Lokalt brannvesen og en lokal lege var på stedet, i tillegg til luftambulansen. Kvinnen ble forsøkt gjenopplivet, men ble til slutt erklært død på stedet. Politiet kan ikke på dette tidspunktet si noe om hvilke skader hun var påført, skriver politiet.

Vil ikke gå ut med flere detaljer

Foreløpige funn taler for at kvinnen i 40-årene ble drept, ifølge politiet.

Mannen som nå er siktet, ble pågrepet i nærheten av stedet der kvinnen ble funnet.

Åstedet er avsperret og kriminalteknikere vil ankomme Varaldsøy fredag formiddag. Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å ha rett identitet på den avdøde kvinnen. Kvinnens pårørende er varslet.

Varaldsøy ligger i Hardangerfjorden og er en del av Kvinnherad kommune i Sunnhordland, drøyt to timers kjøretur sørøstover fra Bergen. Øya hadde i 204 innbyggere i 2019, ifølge Store norske leksikon.

Brannvesenet først på stedet

Ordfører i Kvinnherad, Hans Inge Myrvold (Sp), sier til NTB fredag morgen at han ble varslet om hendelsen torsdag kveld. Like før midnatt torsdag reiste han til Varaldsøy sammen med kommunens kriseteam.

– Jeg var på Varaldsøy store deler av natten og fulgte arbeidet der ute tett. Det har vært et hektisk siste døgn, sier Myrvold.

Fredag morgen er han på vei tilbake til fastlandet.

Han sier at kommunens brannvesen ble engasjert tidlig gjennom AMK-sentralen på et såkalt first responder-oppdrag.

– De var først på stedet av nødetatene og har gjort en formidabel jobb. Min jobb har gått ut på å legge til rette for å få tak i forsterkninger, sier Myrvold.

Lite lokalsamfunn

Kommunen åpner klokken 10 et møtested på ungdomshuset på Varaldsøy slik at folk som har behov for å snakke kan komme.

– Det er et åpent møtested der det skal være lav terskel for å komme for alle som ønsker å prate eller har spørsmål. Erfaringsmessig er det viktig å kunne prate sammen når slike hendelser skjer, sier ordfører Myrvold.

Han beskriver Varaldsøy som et lite lokalsamfunn der alle kjenner alle, både på godt og vondt.

– Det er en alvorlig hendelse i et lite lokalsamfunn som setter preg på en ellers rolig hverdag, sier Myrvold.