13 personer anmeldt for festing: - Person prøvde å lure seg unna festbot ved å hoppe ut av vinduet

Det var en relativt rolig festkveld i Oslo lørdag kveld, men på Majorstuen var det en festdeltager som prøvde å komme seg unna festboten ved å hoppe ut av vinduet.

På St Hanshaugen lørdag kveld var det personer som har benyttet seg av finværet til å samles ute.

– Det var tidvis travelt i starten av gårsdagens kveld. Vi fikk inn en del meldinger om støy og festing i hjemmet og i parker, så det var snev av vår i går kveld. Men det roet seg ganske raskt utover kvelden, sier Tor Grøttum, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Den rolige kvelden ga også utslag på antall anmeldelser. Politiet i hovedstaden har kun anmeldt én fest i Oslo lørdag kveld.

– Av de meldingene vi rykket ut på, har det vært ett forhold som har endt med anmeldelse. Det var på en fest på Majorstuen hvor det var 13 personer til stedet. Alle 13 personer blir anmeldt for brudd på smittevernrelgene, forteller operasjonslederen.

Av deltagerne var det én person som prøvde å unngå boten på et litt kreativt vis.

– Det var en som prøvde å stikke av fra politiet ved å hoppe ut av vinduet. Det er ikke uvanlig i disse tider. Personen ble tatt og vil bli anmeldt på lik linje som de andre, sier Grøttum.

25 anmeldt i Kristiansand

I Kristiansand var det flere som kan belage seg på en dyr fest.

Politiet rykket ut til en leilighet hvor det ble spilt høy musikk. Da de kom frem var det 17 personer samlet der, noe som er et brudd på byens smittevernregler, skriver VG.

– Regelen er nå fem personer på innendørs arrangement. Politiet tok personalia på samtlige og løste opp festen. Disse blir nå anmeldt for brudd på smittevernbestemmelsene, sier operasjonsleder Lars Hyberg til VG.

Senere på kvelden var det en fest med åtte deltagere som også vil bli anmeldt.

Rolig i vest

I Bergen ser det også ut til at det har gått rolig for seg.

Unntaket er en hjemmefest hvor det var 16 deltagere, skriver Bergens Tidende.

I tillegg til hjemmefesten var det opp mot 200 personer i den populære Nygårdsparken.

Operasjonsleder Steinar Hausvik sier til BT at politiet fikk flere meldinger om støy. Da de ankom stedet var stemningen imidlertid rolig, tilføyer han.

– Det var ingen kaotiske tilstander og heller ingen som var overstadig beruset, men det var litt mange der, sier Hausvik.