Julehilsen fra kronprinsfamilien

Siden kronprinsfamilien skal feire jul i Asia, sender de onsdag kveld en hilsen hjem til det norske folk via NRK.

Kronprinsfamilien er på tur rundt omkring i verden. F.v. Marius Borg Høiby, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og kronprins Haakon foran Hagia Sofia i Istanbul.Foto: Det kongelige Hoff / Scanpix
Les også

«Vi ønsker å bruke tid som familie. Det er en privat tur»

Kronprinsfamilien har vært på reise siden slutten av november. I Sikkim, nordøst i India, møtte de et team fra NRK, og har sendt hjem en julehilsen med film og bilder. Hilsenen blir sendt mot slutten av Dagsrevyen.

Ifølge kongehusets hjemmesider startet kronprinsfamilien sin reise i Istanbul i Tyrkia. Der besøkte de blant annet Hagia Sofia – en gang en av verdens mektigste kirker, før den ble omgjort til moské etter tyrkernes overtakelse av Konstantinopel. I dag er Hagia Sofia museum.

Til India

Etter noen dager i Istanbul, dro familien til Amman i Jordan før turen gikk videre til India. Der har de blant annet besøkt Jodphur i Rajastan og Dzongu i Sikkim.

Dzongu er et dalføre ved foten av Himalaya og grenser mot Tibet i nord, Nepal i vest og Bhutan i øst. Man må ha spesialtillatelse for å reise inn i Dzongu, og det er bare noen få år siden området ble åpnet for turister.

Bodde privat

Det bor rundt 7.000 mennesker i Dzongu, og folket lever langt på vei av det de dyrker selv. Det finnes ingen hoteller i området, men noen familier har åpnet hjemmene sine for såkalte «homestay», der reisende kan bo sammen med familiene.

Ifølge kongehusets hjemmeside bodde også kronprinsfamilien i en slik homestay, der de i noen dager fikk mulighet til å leve på samme måte som lokalbefolkningen.