Norge

Åtteåring må betale overgripers sakskostnader

Agder lagmannsrett har dømt en åtte år gammel jente med hjertelidelse til å betale saksomkostningene til sin egen overgriper.

 • Lars Molteberg Glomnes

NB: Denne saken har blitt delt mye på sosiale medier 14. august 2016. Vi gjør oppmerksomme på at saken er fra 2011.

Den 63 år gamle mannen er dømt til fem måneders fengsel for seksuelle handlinger mot den åtte år gamle jenta, men ble frikjent for oppreisningskravet, skriver Telemarksavisa.

Kravet i Aust-Telemark tingrett var begrenset oppad til 60.000 kroner, men retten frifant 63-åringen på dette punktet. Det var heller ikke særdeles skjerpende at jenta bare var sju år da overgrepene fant sted. Jentas advokat anket avgjørelsen til Agder lagmannsrett, men lagmannsretten fant ingen grunn til å behandle anken.

— Lagmannsretten finner ikke at det foreligger svakheter ved tingrettens avgjørelse som tilsier at anken bør fremmes, heter det i dommen.

Lagmannsretten setter 63-åringens sakskostnader til 2.000 kroner, og i dommen står det svart på hvitt at åtteåringen må betale sin egen overgriper denne summen.

Både jentas advokat og stefar er fortvilet over kravet, men regningen er allerede betalt.

— Vi sitter igjen med en følelse av at man helst ikke skal belaste rettsapparatet med slike saker som dette, sier stefaren til avisen.

På vegne av åtteåringen, som for tiden ligger på sykehus etter en operasjon, har hennes advokat Ottar Lien søkt kontoret for voldsoffererstatning om erstatning.

— Kjennelsen fra lagmannsretten blir ikke anket. Eneste mulighet er Høyesterett og det er liten sjanse for å nå fram. I tillegg risikerer familien ytterligere krav om sakskostnader, sier Lien.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Innvandrerkvinner 20 år etter

 2. NORGE

  Utredning foreslår tiltak som kan kutte utslipp tilsvarende 40 millioner tonn CO2 over ti år

 3. NORGE

  Odvar Nordlis liv i bilder

 4. NORGE

  Etter 22. juli ønsket AUF-lederen å rive hele bygget. I dag er han glad for at det ikke ble gjort.

 5. NORGE

  Frykter kollaps for gods på jernbane i 2019. Det kan bety 1000 flere lastebiler på veiene.

 6. NORGE

  KrF og Venstre mistet over 2.000 medlemmer på ett år