Flere Firefox-ere

Ny studie viser at nettleseren Firefox stadig tar innpå Internet Explorer i popularitet.

En studie av 96.000 nettsider utført av det franske analysebyrået XiTi Monitor mellom 2. og 8. juli, viser at nettleseren Mozilla Firefox har nådd en markedsandel i Europa på 27,8 prosent, melder ITWire.com.

Det er en vekst på 3,7 prosent fra mars – noe som er veldig mye i den harde konkurransen med Microsofts Internet Explorer – nettleseren som er standard på alle PC-er med operativsystemet Windows.

Stort i Finland

I noen delmarkeder i Europa er Firefox til og med i ferd med å overta for Internet Explorer som den markedsledende nettleseren. I Slovenia og Finland bruker nesten 50 prosent den gratis nedlastbare nettleseren.

LES OGSÅ: Du trenger bare huske et passord

I Tyskland, Irland, Kroatia, Polen, Ungarn og Tsjekkia er markedsandelen rundt 40 prosent. Populariteten til nettleseren vokser også i Frankrike, Sverige og Sveits hvor den nå er nær 25 prosent.

LES OGSÅ: Safari-hysteri

Norge

Norge er blant landene som ennå ikke har nådd 20 prosent med sine 18,6 prosent Firefox-brukere. Andre land som ligger litt etter er Storbritannia, Nederland, Italia, Spania, Ukraina og Danmark.

13,2 prosent av de som besøkte Aftenposten.no forrige uke brukte Firefox til å lese nettsidene med .

En grunn til den voksende populariteten kan være de mange sikkerhetshullene som er blitt påvist i Internet Explorers siste versjon IE7.

Men de to nettleserne får nå større konkurranse fra Apple-nettleseren Safari som nylig ble lansert i en egen versjon for Windows.

Utbredelsen av Firefox i Europa. <b>Trykk på bildet for større versjon.</b>