10 hemmelige nettsteder

Her er listen over noen av de mest hemmelige og eksklusive nettstedene på Internett.

  • Christine Jensen

Det er Ekonominyheterna.se som har listet opp de hemmelige nettstedene.

1. ASmallWorld.net

Nettsamfunnet ble grunnlagt av Erik Wachtmeister med kapital fra filmprodusenten Harvey Weinstein og har over 130.000 medlemmer. Blant medlemmer finner man kjendiser som supermodellen Naomi Campbell, hotellarvingen Paris Hilton, regissør Quentin Tarantino og golfstjernen Tiger Woods.

2. Dopplr.com

Verdens største it-millionærer bruker denne siden til å legge ut reiseplaner for å holde orden på både seg selv og andre. Det fins ingen profiler på siden, men forutsettes at alle kjenner alle. Man må selvsagt ha brukernavn og passord for å få tilgang til informasjonen som ligger på disse sidene.

3. Epost-listen Elit

Siden starten på 90-tallet har Alexander Bard drevet mailing-listen Elit der han kommuniserer med kolleger, musikere, debattanter og forskere. I Sverige ble det bråk rundt den hemmelige mailinglista da det ble avslørt at det hadde gått svertemail fra sosiademokatenes Mats Lindström om Fredrik Reinfeldt. Man kan ikke bare melde seg inn på denne mailing-listen, men må få en anbefaling av noen som allerede er innenfor.

4. Bitme.org

Fildelingsnettstedet er en av de med størst bredde i tilbudet. På dette nettstedet lastes de nyeste musikk— og film-torrentene ned. Siden er imidlertid kun åpen for registrerte medlemmer eller etter invitasjon.

5. Demonoid.com

Også et fildelingsnettsted. Grunderen Deimos tillater imidlertid kun tre nedlastninger i uka. For flere nedlastninger må man bli medlem. Og det skjer kun ved invitasjon eller på spesielle dager hvor nettstedet åpnes for alle i en viss tid.

6. Bitmetv.org

Nok en hemmelig torrent-side. Bitmetv er, slik navnet tilsier, rettet mot TV-innhold. Også denne siden åpner kun for registrering fra folk som har fått invitasjon. Og det skal visstnok ikke være lett. Det har allerede skjedd at folk er blitt kastet ut, fordi sjefene mente det var for mange der.

7. Spotify.com

Musikktjenesten er under utvikling og vil ikke bli åpen for hvem som helst.

8. Clitspit.org

På denne siden kan du kun lese den offentlige bloggen. Men den store aktiviteten skjer på et hemmelig forum der medlemmer deler sine siste musikkmixer og låtfunn.

9. Oink.me.uk

Også denne siden krever registrering som kun kan skje etter invitasjon. Her finner man visstnok unik og nisjepreget musikk.

10. Worth Global Style Network (WGSN)

WGSN er et trendselskap som ble grunnlagt allerede i 1998. De forer trendbevisste mennesker med siste nytt fra motevisninger og andre tilstelninger. Blant de 3000 medlemmene er store mote- og trendselskaper som Armani, Benetton, Calvin Klein, Gap, Hugo Boss, Levi’s, L’Oréal, Zara, Nokia, H&M, Sony Ericsson, JC och MQ. Et medlemskap her koster 38 000 kroner.

Norske hemmeligheter

Også her hjemme finnes det chattekanaler og diskusjonsforum som kun få utvalgte har tilgang til.

Underskog er et nettsted "der folk som er interessert i underskogen i norsk kulturliv kan hjelpe hverandre å finne det som er verdt å få med seg i byene og i livet (...)". Her er listen over medlemmer full av kulturpesonligheter og man må være invitert for å kunne bli medlem.

På diskusjonsforumet Normedia diskuteres det heftig blant mange av landets journalister og mediefolk. I Oslo Byforum er også journalister med på diskusjonene, men her finner man i tillegg "fremstående akademikere", ifølge Dagbladet.no. Den samme avisen skriver at gratisavisa Natt & Dag har en mailingliste som er så eksklusiv at events-arrangører ville betalt for å få den mellom hendene.

Vet du om andre "hemmelige" sider på nett? Fortell i kommentarfeltet.

<a href="http://oink.me.uk/">Oink.me.uk</a>
<a href="http://www.demonoid.com/">Demonoid.com</a>
<a href="http://clitspit.org/blog/">Clitspit.org</a>
<a href="http://www.bitmetv.org/">Bitmetv.org</a>
<a href="http://www.spotify.com/">Spotify.com</a>
<a href="http://asmallworld.net/login.php">ASmallWorld.net</a>
<a href="http://www.dopplr.com/main/login">Dopplr.com</a>