Norge

Suksesstrenerne er jaget vilt

Uansett resultat - etter kveldens mesterligafinale mellom Monaco og Porto intensiveres jakten på suksesstrenerne Didier Deschamps og José Mourinho.

 • Forf>
 • <forf>arild Sandven <

Monaco mot Porto i finalen i Europas gjeveste fotballturnering? Det hadde få eller ingen tippet. Men i tur og orden er gigantene Inter, Ajax, Bayern München, Juventus, Manchester United, Milan, Arsenal, Real Madrid og dyrkjøpte Chelsea blitt slått ut.Dermed ligger storklubbene langflate etter de unge trenerne som har æren for suksessen.Didier Deschamps, 35-åringen som var krigeren hos Frankrikes verdensmestere i 1998 og EM-vinner i 2000, har hatt umiddelbar suksess etter overgangen til trenerbenken.41 år gamle José Mourinho er et stjerneeksempel på at en trener ikke må ha en sterk spillerkarrière bak seg. Han begynte sin opptur i internasjonal fotball som tolk for Bobby Robson i Sporting Lisboa, Porto og Barcelona.

Juventus og Chelsea?

Nå linkes Deschamps til sin gamle klubb Juventus, og kanskje tar han med seg Monacos toppscorer Fernando Morientes. Chelsea og Liverpool er begge ute etter José Mourinho, som på to år har ledet Porto til to seriemesterskap, ett cupmesterskap og fjorårets UEFA-cup-triumf. Ryktet om at han skal bli ny Chelsea-trener har svirret lenge.— Jeg vet ikke om dette blir min siste kamp som Porto-trener eller ikke, sa Mourinho på pressekonferansen før finalen. - Jeg vet bare at det er den viktigste kampen i min karrière.Da han ble spurt spesielt om Chelsea, var svaret:- Det er opp til meg og Porto, kontrakten min her varer i to sesonger til. Men nå tenker jeg bare på finalen. Vi kan vinne den store cupen og alle må være topp konsentrert.Didier Deschamps har som spiller vunnet Champions League med både Olympique Marseille og Juventus.- Jeg håper spillerne kan dra nytte av min erfaring, men dette handler ikke om meg, det er deres finale. De har lagt ned et imponerende arbeid, og nå må de bare gå utpå og nyte finalen. Det er et magisk øyeblikk, sa han. - Det blir en taktisk kamp, som blir avgjort av de små marginene. Finaler blir sjelden spesielt attraktive - altfor mye står på spill.José Mourinho vil også nyte øyeblikket.- Å komme til en Champions League-finale er stort for en rutinert og gammel manager, så bare tenk hvor stort det er for en ung trener som meg, sa han.

 1. Les også

  - Liverpool vil ha Mourinho

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tidligere Chelsea-rebell ut mot Mourinho: - Han er ferdig som trener

 2. FOTBALL

  Mourinho: - Jeg er bekymret

 3. FOTBALL

  Den nye Mourinho aktuell for Liverpool

 4. FOTBALL

  «The special one 2»

 5. FOTBALL

  Franskmennene har gitt ham et spesielt kallenavn: - Vinner du ikke, så er du ingenting

 6. FOTBALL

  Slik rangerer vi lagene i Champions League fra 1 til 32: Real Madrid kunne trolig gått videre med to lag