Norge

Mobilene som tåler en støyt

Mistet mobilen i vannet eller fått den ødelagt i en fuktig lomme? Da kan en av disse være noe for deg.

Samsung og Sonim stiller med henholdsvis sprutsikker og vanntett mobil. Samsung gir klart mest for pengene.
  • Klaus Børringbo
    Leserutviklingssjef

Mobiltelefoner er blitt små datamaskiner etter hvert. Sånt utstyr tåler lite eller ingenting av fukt eller skitt. En tøff tur i asfalten er heller ikke all verden for innmaten.

Vi har test to telefoner som er designet for å tåle litt mer.

Samsungs B2700 er såkalt «sprut og støvsikker». Det betyr i praksis at taster, baklokket og tilkoblingene for lader og øreplugger er bedre beskyttet enn på vanlige mobiler. Gummipakninger sørger for bedre beskyttelse for litt væskesprut og noen støvkorn, men helt vanntett er den altså ikke.I tillegg til det praktiske ganske røffe beskyttelsesnivået, er dette en velfylt moderne mobiltelefon. Her har vi kamera, musikkspiller, FM-radio, mulighet for e-post og mye mer. Her får man en robust og god mobil til en forholdsvis billig penge. Les testen av Samsungs B2700

Sonims XP3 er faktisk det. Den skal tåle en hel time under vann på en meters dyp, og er godkjent etter blant annet militære kriterier.Under panseret på XP3 finner vi et utvalg av forholdsvis enkle, men brukbare funksjoner. Dette er svært robust, men også svært enkel telefon. Dessuten er den vel dyr.

Les testen av Sonims XP3

Har du en tendens til å miste mobilen både i vannet, snøen og i sanden, samtidig som du ikke er kresen på mange og fancy funksjoner, kan Sonims XP3 være tingen.

Er du litt mer forsiktig og ønsker deg litt flere og bedre funksjoner, er Samsungs løsning virkelig tingen.

Sony Ericssons , skal også være «sprut og støvsikker», men har vist at mangelen av et lokk i bunnen, som beskytter ladekontakten mot fukt ikke på langt nær gjør den like robust som disse to vi her har testet.