Norge

Mann i 50-årene livstruende skadet i alpinulykke

En mann i 50-årene ble brakt til Oslo universitetssykehus med livstruende skader etter å ha kjørt ut i Kvitfjell alpinanlegg i Ringebu i Oppland.

 • NTB

Fredag kveld kjørte mannen ut i en bratt del av alpinbakken og havnet i sikkerhetsnettet, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Ulykken skjedde rundt klokken 18.30, og mannen ble først behandlet av skipatruljen i bakken. Mannen ble deretter brakt til Oslo universitetssykehus med luftambulanse.

– Dette er i utgangspunktet ikke en politisak. Vi kommer til å undersøke stedet i løpet av lørdag, men det er umulig å si noe om årsaken per nå. Men det er fryktelig tragisk, sier operasjonsleder Geir Stavheim i Innlandet politidistrikt til NTB.

Til NRK sier Odd Stensrud, daglig leder i driftsselskapet Alpinco AS, at ulykken fredag kveld skjedde i en del av løypa som er svært bratt og merket som såkalt svart løype.

I desember døde en 23 år gammel kvinnelig skikjører på sykehus etter en fallulykke i alpinløypa på Kvitfjell. Ifølge vitner hadde kvinnen stor fart da hun falt.

Odd Stensrud, daglig leder i driftsselskapet Alpinco AS, sier til Gudbrandsdølen Dagningen at de to hendelsene ikke kan ses i sammenheng.

– Men vi analyserer alle ulykker i anlegget for å se om det kan gjøres tiltak for å bedre sikkerheten. Foreløpig er det ingenting som tyder på at noe kunne vært gjort for å forhindre ulykken, sier han.

Les mer om

 1. Ulykker
 2. Alpinanlegg

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  19-åring dømt for uaktsomt drap etter ulykke i Lillehammer

 2. NORGE
  Publisert:

  Kvinne og barn lettere skadd i ATV-ulykke i Hurdal

 3. NORGE
  Publisert:

  En druknet ved badeplass i Gudbrandsdalen

 4. NORGE
  Publisert:

  Kvinne (67) døde etter påkjørsel på Sotra fredag

 5. NORGE
  Publisert:

  Mann alvorlig skadd etter snowboardulykke på Trysilfjellet

 6. NORGE
  Publisert:

  To danske menn alvorlig skadd i Jotunheimen