Det svenske hoffet: Kronprinsesse Victoria har fått en prins

OPT_tae7210d_doc6ook2ilwkja1hw0dtrb_doc6ook7bmcro111s6v9rb-lJ0pOJ6FPF.jpg

Kronprinsesse Victoria ankom Karolinska sykehuset i kveld. Like før klokken 22.00 kom beskjeden om at den svenske tronarvingen har født en sønn. Han blir nummer tre i arverekkefølgen, etter sin mor og storesøster Estelle.

Klokken 22.40 kom prins Daniel ut og sa at han hadde fått en sønn. Han fortalte at han selv hadde klippet navlestrengen. Barnet ble født klokken 20.28. Slottet opplyser at han er 52 centimeter lang og veier 3655 gram. Prins Daniel sier at navnet er bestemt, men offentliggjøres i morgen. Først skal kongen samle sitt råd, med blandt annet statsminister Stefan Löfven, og fortelle navnet der.

— Alt har gått kjempebra og raskt, sa Daniel, og takket sykehuspersonalet for god innsats.

Vannkjemmet allerede

OPT_tae7214c_doc6ook2jrmtzc1eg8n5rb_doc6ook3qh2wqrgxgs9rb-doE7fbdc5P.jpg

— Han var vannkjemmet så det er vanskelig å svare, svarte den ansvarlige legen Lennart Nordström på spørsmål om barnets hårfarge.Legen sier at gutten mest av alt likner på storesøster.

Den tillyste pressekonferansen med prins Daniel skulle startet 22.30. Den store spenningen var om barnets kjønn.Flere svenske medier meldte at det var en datter, før prinsen selv kom med nyheten.

Det svenske kronprinsparet har datteren Estelle (4) fra før. Kronprinsessens mann, prins Daniel, møter media onsdag kveld kl 22.30 på Karolinska sykehuset i Solna, meddeler det svenske hoffet på sin hjemmeside.

Ifølge avisen Expressen skal barnet ha kommet til verden onsdag kveld.

Hoffet bekrefter at kronprinsessen har født sitt andre barn, melder Ekot som er Sveriges Radios svar på Dagsnytt.

Slottet melder også at det blir arrangert en Te Deum , eller takkegudstjeneste torsdag.

Det fjerde barnebarnet

Den svenske kongefamilien kan dermed glede seg over nok en familieforøkelse.

Fra før har kong Carl Gustaf og dronning Siliva tre barnebarn. Prinsesse Madeleine og hennes amerikanske ektemann Christopher O'Neill har barna prinsesse Leonore (2) og prins Nicolas, som blir ett år i juni. Nå har det fjerde barnebarnet kommet til verden.

Hoffet opplyste 4. september i fjor at kronprinsesse Victoria er gravid og at paret venter sitt andre barn i mars. Dermed hadde spekulasjonene allerede pågått noen dager da meldingen fra hoffet kom sent onsdag kveld.

Storesøster er 4 år

– Dere er velkomne dit for å få mer informasjon, sier en ordknapp informasjonssjef Margareta Thorgren ved hoffet til nyhetsbyrået TT.

Fra før har kronprinsesse Victoria og Daniel fireåringen Estelle Silvia Ewa Mary, som ble født 23. februar 2012 og ble det første barnebarnet til kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia.

Estelle er nummer to i den svenske tronfølgen etter sin mor og ble døpt tirsdag 22. mai 2012 i Slottskyrkan i Stockholm av erkebiskop Anders Wejryd.