Uvær og stor snøskredfare i Nord-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om sterk vind, mye nedbør og vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge onsdag og torsdag. Flere veier er stengt.

Fylkesvei 890 Kongsfjord – Berlevåg er onsdag stengt på strekningen Tana bru – Berlevåg på grunn av uvær.

Norges vassdrags- og energidirektorat oppgraderte tirsdag skredfaren for Vest-Finnmark til stor – faregrad fire – på grunn av kraftig mildvær og store mengder regn. Onsdag var skredfaren nedgradert til farenivå tre – betydelig.

I Nordland og Troms er imidlertid snøskredfaren stor i Lyngen, Tromsø, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og ved Svartisen.

Snøskred stengte veier

Tirsdag kveld gikk det et snøskred over E6 i Finnmark som sperret veien på en lengre strekning mellom Stabbursdalen og Lakselv, men veien ble åpnet igjen natt til onsdag.

Sperret gater

I Vardø i Finnmark måtte brannvesenet sperre av gater for å hindre at løse gjenstander traff barn på vei til skolen.

Stopper ferger

Ifølge NRK er 18 veier og flere fergesamband stengt i Finnmark onsdag morgen. Statens vegvesen melder at E6 Sennalandet og E6 Hatter er stengt på grunn av uvær, i tillegg til E69 Nordkapptunnelen på strekningen Olderfjord – Honningsvåg og Skipsfjordhøgda bom – Skarsvåg.

I Nordland er E6 over Saltfjellet stengt, mens Vegvesenet melder om snø- og isdekke og fare for glatte partier på flere fjelloverganger.