Elsker båtlivet året rundt

De bor i båt på Aker Brygge hele året, og elsker livet på sjøen, bare det ikke er en villa på pongtonger som sklir rundt fjorden.

Harald Egeberg, Per Aalborg og Gunnar Johannessen møter Aftenposten for å snakke om båtlivet og den unge arkitekten Hallstein Guthus' flytende og mobile boligprosjekt.— Båtfolk er sære. Det er ikke sikkert vi er i målgruppen, sier Gunnar Johannessen. Skal den være liv laga, må den i hvert fall se ut som en båt.- Og det gjør den jo, sier Per Aalborg. Han stiller spørsmål ved kostnadene for å få en slik mobil bolig til vanns.- Han har snakket om å sette mast og seil på House, sier Harald Egeberg, som kjenner prosjektet og arkitekten.Harald Egeberg er ihuga seilmann og bor i seilbåt for fjerde vinter på rad. Per Aalborg er veteranen og i gang med sin sjette vinter på Brygga, mens Gunnar Johannessen er fersking etter at han tente fullstendig på båtlivet ved påsketider.

Ikke for å bo.

— Båter er ikke bygget for å bo, og de er ikke beregnet for bruk om vinteren, konstaterer Gunnar Johannessen, som tidligere hadde leilighet på Aker Brygge. I tillegg til båten har han hytte på Hafjell, men båtlivet vinner mer og mer over hytta.- Skal jeg koke kaffe, må jeg slå av varmen. Strøm er også en begrensning, sier Aalborg.- Det er en helt annen verden i seilbåt, sier Harald Egeberg, som mangler både skap og panoramautsikt over fjorden.- Det går an å ha to tanker i hodet samtidig, både om bolig og båt, sier Egeberg.

Båten har sine svakheter som bolig, men de elsker å bo i båt likevel. Fra v: Gunnar Johannessen, Harald Egeberg og Per Aalborg.