Elsker båtlivet året rundt

De bor i båt på Aker Brygge hele året, og elsker livet på sjøen, bare det ikke er en villa på pongtonger som sklir rundt fjorden.

  • Brit Myhrvold

Harald Egeberg, Per Aalborg og Gunnar Johannessen møter Aftenposten for å snakke om båtlivet og den unge arkitekten Hallstein Guthus' flytende og mobile boligprosjekt.— Båtfolk er sære. Det er ikke sikkert vi er i målgruppen, sier Gunnar Johannessen. Skal den være liv laga, må den i hvert fall se ut som en båt.- Og det gjør den jo, sier Per Aalborg. Han stiller spørsmål ved kostnadene for å få en slik mobil bolig til vanns.- Han har snakket om å sette mast og seil på House, sier Harald Egeberg, som kjenner prosjektet og arkitekten.Harald Egeberg er ihuga seilmann og bor i seilbåt for fjerde vinter på rad. Per Aalborg er veteranen og i gang med sin sjette vinter på Brygga, mens Gunnar Johannessen er fersking etter at han tente fullstendig på båtlivet ved påsketider.

Ikke for å bo.

— Båter er ikke bygget for å bo, og de er ikke beregnet for bruk om vinteren, konstaterer Gunnar Johannessen, som tidligere hadde leilighet på Aker Brygge. I tillegg til båten har han hytte på Hafjell, men båtlivet vinner mer og mer over hytta.- Skal jeg koke kaffe, må jeg slå av varmen. Strøm er også en begrensning, sier Aalborg.- Det er en helt annen verden i seilbåt, sier Harald Egeberg, som mangler både skap og panoramautsikt over fjorden.- Det går an å ha to tanker i hodet samtidig, både om bolig og båt, sier Egeberg.

Båten har sine svakheter som bolig, men de elsker å bo i båt likevel. Fra v: Gunnar Johannessen, Harald Egeberg og Per Aalborg.