Sophie Elise avslutter samarbeidet med NRK: - Vi har opplevd manglende støtte fra NRK-ledelsen

Sophie Elise og Fetisha Williams har bestemt seg for å si opp sin podkastavtale med NRK, opplyser de to i en pressemelding.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sofie Steen Isachsen, også kjent som Sophie Elise, i pressemeldingen.

Har opplevd manglende støtte

Sophie Elise og Fetisha Williams sier beslutningen om å avslutte samarbeidet er veloverveid. De to podkastprofilene mener at NRK har gjort det tydelig hvor fornøyde de har vært med innholdet, men at de i løpet av de siste dagene opplevd en endring i holdning, og manglende støtte fra ledelsen i NRK.

– For litt over et år siden stilte jeg på pitchedagene til NRK og konkurrerte med flere andre profiler om å bli en del av NRKs underholdningsportefølje. NRK var vel kjent med våre kommersielle engasjementer da de sa ja til podkast-konseptet «Sophie & Fetisha», sier Sophie Elise.

I pressemeldingen skriver podkastprofilene at de opplever det som påfallende at NRK ser ut til å stille andre krav til dem enn til andre NRK-profiler som også har kommersielle prosjekter gående mens de jobber for NRK.

Isachsen og Williams sier de kommer til å fortsette med å lage podkast sammen, selv om det i fremtiden ikke kommer til å skje i NRKs lokaler.

Skal fortsette med podkast

De siste ukene har Kringkastingsrådet mottatt over 4000 klager i forbindelse med det mye omtalte bildet som Sophie Elise la ut på Instagram skriver VG.

Det er mer enn det samlede antallet klager til Kringkastingsrådet i hele fjor. Saken skulle i utgangspunktet tas opp i neste ukes møte i Kringkastingsrådet.

Det omstridte bildet viser Sophie Elise og en annen influenser foran et speil, hvor den andre influenseren holder noe som kan se ut som en plastpose med noe hvitt i.

Etter at NRK-podkasten til Sophie Elise og Fetisha Williams var tema i «Debatten» forrige torsdag, sa NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen at de skulle diskutere samarbeidet.

Nå viser det seg at det er satt et punktum.

Sohie Elise og Fetisha Williams forteller de kommer til å fortsette med podkastproduksjon, men det er ikke klart hvem som blir samarbeidspartnere, eller hvor den skal publiseres.

– I tillegg til at dette har vært lærerikt, har det også vært kjempegøy. Sophie Elise og jeg kommer derfor til å fortsette podkast-ferden videre sammen. Det gleder vi oss til, sier Fetisha Williams.

Kringkastingssjefen bekrefter bruddet

– Vi kan bekrefte at samarbeidet om produksjon og publisering av podkasten «Sophie og Fetisha» er avsluttet, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK, i en pressemelding torsdag kveld.

Fürst Haugen sa at NRK den siste tiden har valgt å «gå gjennom alle sider av samarbeidet» med Isaksen, før det ble besluttet å avslutte det.

– Vi har nå konkludert med at samarbeid med aktører med så omfattende kommersielle bindinger og aktivitet er uforenelig med å drive løpende, helårs podkastproduksjon for NRK. Det er en feil vi nå retter opp, sa Fürst Haugen.

– Med Sophie og Fetishas podkast ønsket vi å lage et pusterom, der det var innafor å være underholdende og ufiltrert, og samtidig løfte sentrale utfordringer som mange unge møter. Jeg vil takke Sophie Elise og Fetisha for samarbeidet og ønske dem lykke til fremover, sier Charlo Halvorsen, fungerende direktør for Marienlystdivisjonen i NRK.

Aftenposten beklager: I en tidligere versjon av denne saken publiserte Aftenposten et bilde der personen som er avbildet sammen Sofie Steen Isachsen ikke var anonymisert. Bildet ble publisert ved en feil. Det usladdede bildet lå i bunnen av artikkelen og ble ikke fanget opp i den løpende kvalitetskontrollen. Vi fjernet det umiddelbart da vi oppdaget feilen. Vår policy er å anonymisere kvinnen, og dette bildet skulle ikke vært publisert usladdet. Vi beklager feilen.