- Det ble veldig mye snakk om at det skulle skje et overgrep mot datteren min

I formiddag forklarte moren (23) hva som skjedde da hun var med på å voldta sin egen datter (2 mnd).

Babyens 23 år gamle mor.

Den overgrepstiltalte moren (23) forklarer seg i dag om sin egen rolle og hva kjæresten hennes gjorde mens en annen mann skal ha misbrukt datteren hennes.

Hun er tiltalt for å ha voldtatt sin datter sammen med to menn, sin 32 år gamle kjæreste og en 27 år gammel venn av kjæresten. Ved det første overgrepet hadde datteren ennå ikke blitt tre måneder gammel.

23-åringen avfeier pedofil-diagnosen hun har fått og mener hun handlet som hun gjorde for å beholde kjæresten.

Fem personer står tiltalt i Drammen tingrett. En 32 år gammel mann fra Drammen, hans 23 år gamle kjæreste fra Kongsberg. En 27 år gammel mann fra Oslo, en 34 år gammel mann fra Solør i Hedmark og en 43 år gammel kvinne fra Ringerike.

Filmet voldtekten

Tiltalen fyller 27 A4-sider og omhandler blant annet gjentatte overgrep mot jentebabyen til den 23 år gamle kvinnen. Overgrepet ble tatt opp på film og senere distribuert.

Den 23 år gamle moren forklarer at hun holdt babyen under voldtekten.

Tiltalen beskriver også voldtekt av den da 2 måneder gamle sønnen til den 32 år gamle mannen.

Flere overgrep mot andre barn, omfattende distribusjon av overgrepsfilmer og bilder, blant annet av de to barna til den 43 år gamle kvinnen.

— Jeg er ikke pedofil

— Jeg er heterofil, mener den 23 år gamle kvinnen, moren til jentebabyen. Hun er diagnostisert som pedofil slik også tre av de andre tiltalte er.

Kvinnen begynte på sin forklaring i går og fortsetter i dag, torsdag. Hun forklarer sine overgrep med at hun ble utsatt for tvang fra kjæresten og hans 27 år gamle kompis.

— Jeg var redd for å miste ham, forklarte hun. Derfor lot hun som hun hadde ekstreme seksuelle preferanser. Hun var redd for å bli alene, sier hun og gjorde alt for å være interessant for sin pedofile kjæreste.

— Det jeg fortalte ham var ikke sant, påstår hun.

23-åringen har erkjent at hun også forgrep seg på datteren mens hun var alene med henne, filmet det og delte det med andre.

Klikk på grafikken over for å få mer informasjon.

— Det bare ble sånn

— Han ville jeg skulle gjøre noe med (datteren). Det bare ble sånn.

— Det ble veldig mye snakk om at det skulle skje et overgrep mot datteren min. Men vi hadde aldri avtalt når det skulle skje. Den dagen det skjedde var meningen at (27-åringen, red.anm) skulle komme hjem for å bruke meg.

Deretter brukte den 23 år gamle kvinnen rundt 20 minutter på å fortelle om voldtekten av datteren. Der 27-åringen var den aktive, og der 32-åringen sto og så på og filmet overgrepet.

Grove detaljer

Detaljene er svært grove. Kvinnen presser gråtkvalt frem setningene sine mellom hulking og snufsing.

— Jeg er så lei for det. Jeg har sviktet datteren min. At jeg har påført henne det jeg har gjort. Det skal aldri skje igjen.

— Hadde dere avtalt at det skulle skje et overgrep, men ikke når det skulle skje? spurte statsadvokat Kristin Røhne.

— Ja.

— Hvor mange overgrep mot datteren din har 27-åringen vært med på?

— Jeg husker ikke, svarte moren. Men hun bekreftet at det i hvert fall har vært to.

— Hva hadde skjedd om du hadde sagt stopp, at de ikke ville få lov til å bgå overgrepet mot datteren din? spurte tingrettsdommer Stig Olav Sletten.

— Da hadde han (kjæresten) forlatt meg, svarte babyens mor.

Medtiltalte følger med

De to mennene som skal ha deltatt i voldtekten, kvinnens kjæreste og 27-åringen fra Oslo, sitter og hører på mens den 23 år gamle moren gråtende forteller om voldtekten med svært sterke scener.

Hennes tidligere kjæreste, 32-åringen fra Drammen, sitter og støtter hodet med den ene hånden mens han noterer. Han beskrives som den som arrangerte det hele.

32-åringen har forklart at han legger alle kort på bordet for å legge dette bak seg og komme seg videre i livet.

27-åringen sitter også og noterer, tilsynelatende uberørt. Til tross for at det er han som ifølge babyens mor skal ha vært den som utførte selve overgrepet i det som er blant tiltalens groveste anklager.

Han nekter straffskyld for dette tiltalepunktet,