Norge

- Å suspendere en tjenestemann er også en alvorlig handling

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo lar to politibetjenter fortsette i operativ tjeneste etter at et basketak førte til dødsfall.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo.
  • Svend Ole Kvilesjø

En mann døde ved 20-tiden torsdag kveld i et basketak med to politibetjenter i inngangspartiet til Oslo kommunale legevakt i Storgata.

Spesialenheten for politisaker etterforsker dødsfallet.

Fortsetter i tjeneste

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo lar de to politibetjentene fortsette i vanlig tjeneste mens etterforskningen pågår.

— Jeg kan ikke, så langt jeg kjenner faktum, se at det er begått noen ulovlig handling. Det er bare tragisk det som er skjedd, sier Sjøvold til Aftenposten.

Les også

Døde i basektak med politiet - kamera fanget opp hendelsen

Spesialenheten har nettopp igangsatt etterforskning. De opplyser at de kan ikke konkludere med om det er begått en straffbar handling før tjenestemennene og en rekke vitner er avhørt, obduksjon av avdøde er foretatt — og overvåkningsvideoer på stedet er gjennomgått.

- Frikjenner dem ikke

- Frikjenner du dine egne ansatte mens Spesialenheten etterforsker saken?

— På ingen måte. Jeg frikjenner ikke, men samtidig må jeg bygge en avgjørelse på det faktum som jeg kjenner. Og det tilsier at det ikke er begått en ulovlig handling. Det å suspendere en person er også en alvorlig handling. Og da må det være grunnlag for det, sier Sjøvold.

Han understreker at han bygger sin avgjørelse på den foreløpige rapporten om hendelsesforløpet, samt en samtale med etterforskningslederen hos Spesialenheten.

— De to betjentene fortsetter i vanlig operativ tjenste. Samtidig blir de tatt hånd om på vanlig måte internt, med kollegastøtte, sier Sjøvold til Aftenposten.