Kongelig iPhone-møte

Gründerne Waleed Ahmed (20) og Flemming Bordoy (20) har skapt suksess med solcelleetui til iPhone. Nå skal de fortelle om hvordan de jobber til kronprinsparet, Dronning Rania av Jordan og Kofi Annan.

Waleed Ahmed (20, t.v.) og Flemming Bordoy (20) er gründerne bak et nytt solcelleetui til iPhone. Etter å ha lest om de to i avisen har Kronprinsparet invitert dem på middag på Skaugum mandag, sammen med blant andre Dronning Rania av Jordan og tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan. De skal kjøre til Skaugum i elbil.
  • Katarina Lovær Solvang (foto)

Aftenposten fortalte 24. november i fjor om oppfinnelsen:

Les også

Fikk en lys idé i sommerferien

— Hvordan skal man hilse på dem egentlig? Sier man «Deres Kongelige Høyhet»? Vet du det, eller?

Flemming Bordoy ser spørrende ut, kompisen Waleed Ahmed ler

— Vi må sjekke ut hvordan sånn kongelig etikette er. Haha.

Etui

I fjor skrev Aftenposten om de to unge gründerne Waleed Ahmed (20) og Flemming Bordoy (20) som startet bedriften Grønt Norge på videregående. Sammen har de utviklet et etui til iPhone som lader opp batteriet på telefonen hvis du legger den under solen eller et lysstoffrør.

Nå har de akkurat fått ferdig det nye etuiet til iPhone 4 ferdig. Ifølge selskapet venter de nå bare på å få laget nok etuier til å dekke bestillinger fra USA, Midtøsten, Frankrike og Tyskland.

Til høsten håper de å sende de nye etuiene ut til verden.

Og nå er det flere som vil høre om de unge gründernes idé og arbeid. Etter å ha lest om de to guttene i Aftenposten har kronprinsparet invitert dem til middag på Skaugum mandag, sammen med styret i United Nations Foundation, som er på Norgesbesøk.

Konge

Foran personligheter som dronning Rania av Jordan, professor Muhammad Yunus, tidligere statsminister og WHO-president Gro Harlem Brundtland og tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan, skal de to guttene før middagen holde en presentasjon og fortelle om sin idé og hvordan de jobber.

— Det blir utrolig kult å få snakke foran dem og det er en kjempemulighet til å knytte flere kontakter. Det er blitt noen søvnløse netter hvor jeg har tenkt på hva vi skal si på de minuttene vi har. Bør jo ha en god plan. Haha. Men nå har vi fått klusset ned noe på et papir, sier Bordoy.

De to vil snakke om hva som er viktig for å få frem nye unge gründere i Norge og verden.

— Vi håper å skape nettverk og kontakter med de store, for eksempel Dronning Rania som er opptatt av ungt entreprenørskap, og håper å få frem at det går an å lykkes som ung gründer i Norge, sier Waleed Ahmed.

Haha ... Vi googlet hvordan man gjør det og har kontroll på det nå. Haha
Waleed Ahmed slår fast at de unge gründerne har full kontroll på kongelig etikette

Markert

Sammen med styret i United Nations Foundation ønsket Kronprinsparet å invitere unge, toneangivende nordmenn som har markert seg.

Findressen er klar og etiketten har de lært seg, ifølge Bordoy.

— Haha ... Vi googlet hvordan man gjør det og har kontroll på det nå. Haha

Sol

Det var på en ferietur til Dubai i 2009 de kom opp med ideen om å lage et solcelleetui som lader opp batteriet til iPhonen ved hjelp av UV-stråler fra solen. De fikk laget en prototype som virket. Ved å koble iPhonen i etuiet og legge den med solcellesiden opp, på kafébordet i solen, pulten din i klasserommet eller på jobb, kan du lade telefonen, uten tilgang til strøm. I tillegg er det et lite ekstrabatteri i selve etuiet som lades opp uten at telefonene er i. Dermed har du strøm selv om batteriet på telefonen er helt flatt.