Norge

Ung hannulv skutt i Stor-Elvdal etter saueangrep

En ung hannulv ble skutt i Stor-Elvdal i Hedmark sent mandag kveld. Fellingstillatelse ble gitt etter at ulven hadde tatt tolv sauer, melder Østlendingen.

Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB

Det kommunale fellingslaget fikk jobben med å ta ut ulven etter en muntlig fellingstillatelse fra Fylkesmannen i Hedmark mandag formiddag.

Bakgrunnen for fellingstillatelsen var dokumenterte skader på tre søyer og ni lam, som alle ble drept eller avlivet ved Mykleby, vest for Glomma i Stor-Elvdal. Angrepene skjedde utenfor ulvesonen i et område prioritert for beitebruk.

Fellingsleder i Stor-Elvdal kommunale fellingslag, Tord Strand, sier tirsdag morgen til avisen at fellingen gikk greit.

– Ulven ble felt cirka 23.45 mandag kveld, og det var en ung hannulv på rundt 40 kilo. Den ble skutt langs Birkebeinervegen som går over til Lillehammer, ikke langt unna stedet der angrepene på sauene skjedde natten før. Den var nok på tur tilbake da vi påtraff den, sier han.

Fellingslaget var ute med tre mann rett etter at fellingstillatelsen ble gitt, før de utvidet til syv mann på ettermiddagen.

– Vi kom oss raskt opp i terrenget, da det ga mye bedre oversikt og mulighet for å postere oss. Sauene holder sammen tidlig i sesongen, og det gjorde arbeidet vårt mye lettere. Dette hadde vært vanskeligere senere i sesongen når de er mer spredt.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Skjøt havørn for å redde sau, må i retten

 2. NORGE
  Publisert:

  Ulv kan felles i Nordmarka

 3. NORGE
  Publisert:

  Over hundre sauer drept av ulv

 4. NORGE
  Publisert:

  Finnmark: Felte ulv fra helikopter

 5. NORGE
  Publisert:

  Politiaksjonen på Jaren: – Vi kunne ikke forutse at dette skulle skje

 6. NORGE
  Publisert:

  WWF må betale over 450.000 i sakskostnader