Norge

Trøndelag Ap vil ikke love å følge Støres Giske-oppfordring

Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med avgått nestleder Trond Giske. Bildet er tatt i forbindelse med valget i fjor høst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Lederen i Trøndelag Ap vil ikke love at de vil følge oppfordringen fra partileder Jonas Gahr Støre om å vrake Trond Giske som kandidat til fylkesstyret.

  • og NTB

Onsdag sa Ap-lederen til VG at han mener det bør gå noe tid før noen får nye tillitsverv i partiet etter å ha interne retningslinjer.

– Jeg har tillit til at valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti gjør en klok vurdering når det skal foreslå medlemmer i det nye fylkespartiets styre, skriver i Støre i en epost til avisen.

Trondheim Ap har foreslått Trond Giske som kandidat til styret i Trøndelag Ap. Målet er å få ham inn i rollen som nestleder i Trøndelag Ap og slik sikre ham en plass i landsstyret der hvert fylkeslag har to plasser.

Leder i valgkomiteen, Ingvild Kjerkol vil ikke uten videre følge rådet fra Støre Hun sier til VG at valgkomiteen jobber fritt og uavhengig med å sette sammen et styre medlemmene har tillit til. Deretter er det opp til årsmøtet i fylkespartiet i velge styremedlemmer.

– Jonas sier det samme nå som han sa da saken mot Giske ble avsluttet, og at han har tillit til at vi gjør kloke vurderinger. Det tar vi med oss i det videre arbeidet med innstillingen, sier Kjerkol som får støtte av fylkesordfører Tore O. Sandvik for sin vurdering.

– Jeg synes lederen av valgkomiteen uttaler seg ryddig og klokt, skriver Sandvik i en tekstmelding til VG.

Fylkeslaget skal velge ny ledelse på årsmøtet i begynnelsen av april.

Giske trakk seg i januar fra vervet fra nestleder etter flere varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Han mistet også plassen i partiets sentralstyre.

Les også

  1. Støre mener det er for tidlig med Giske-comeback i Trøndelag

  2. Trondheim Ap vil gi Trond Giske maktposisjon i Trøndelag

  3. Trond Giske i sin første tale siden sykmeldingen: - Jeg er lei for at jeg ikke har vært bevisst nok på min rolle og makt.

  4. Trond Giske til Aftenposten: – Tenker ikke på comeback i partiledelsen

Les mer om

  1. Varslersaken i Ap
  2. Jonas Gahr Støre
  3. Trond Giske
  4. Arbeiderpartiet (Ap)