Norge

Seks personer og en hund reddet ut av ras i Porsanger

Fire kjøretøy med i alt seks personer og en hund ble sperret inne mellom flere skred som gikk over veien i Porsanger kommune fredag kveld. Alle er nå reddet ut.

E69 ble stengt mellom Nordkapp tuneller og Skarvbergtunellen på grunn av snøras der seks personer ble stående fast. Bildet er fra Statens vegvesens webkamera ved Vedbotn. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

 • NTB
 • Thomas Olsen

Skredene over E69 gikk fredag kveld, like nord for tunellen. En brøytebil, to personbiler og en varebil ble innesperret. Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyste fredag at samtlige var uskadet.

Rundt midnatt natt til fredag meldte politiet i Finnmark på Twitter at alle var reddet ut.

Veistrekningen ble sperret etter raset.

Hovedredningssentralen Nord-Norge kunne like etter legge til at også en katt ble hentet i sikkerhet av redningsmannskapene i Finnmark:

Innesperret i brøytebil

Vegtrafikksentralen fikk melding om raset klokken 19.15 fredag. Nødetater fra Nordkapp og Porsanger rykket ut til området, men på grunn av skredfare og skred, var det utfordrende for mannskapene å komme frem til området.

Ifølge Radio Nordkapp samlet de seks innesperrede seg i brøytebilen. Losbåten i Honningsvåg ble kontaktet og skulle etter planen være fremme i 22-tiden fredag kveld. Slepebåten Strilborg lettet anker fra Kåfjord og hadde beregnet ankomst i 23-tiden.

Området nord for Skarvberget regnes som svært rasutsatt. Derfor starter arbeidet med å bygge ny tunnel til sommeren som skal stå ferdig i 2021.

Les mer om

 1. Snø
 2. Vær
 3. Ras
 4. Hovedredningssentralen

Relevante artikler

 1. NORGE

  Flere skred i Nord-Norge påskeaften – HRS ber skigåere ta hensyn

 2. NORGE

  Flere skred i Finnmark – faren fortsatt høy

 3. NORGE

  Uværet i nord fører til stengte veier og isolerte bygder

 4. NORGE

  Brann i tunnelrigg i Porsanger i Finnmark

 5. NORGE

  «Champagnesnø» gjør påsken farligere - vanskelig å forutsi hvor skredene vil gå

 6. NORGE

  Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet