Norge

Thorvald Stoltenberg vil bli husket som en viktig skikkelse i norsk politikk. Her ser du et utvalg bilder fra hans liv. Her er han hjemme på kjøkkenet sitt i januar i fjor. Foto: Tor G. Stenersen

Se Thorvald Stoltenbergs liv i bilder

Thorvald Stoltenberg døde fredag, 87 år gammel. Her er et utvalg bilder fra hans lange og svært innholdsrike liv.

  • Thea Storøy Elnan
    Journalist
  • Anders Veberg
    Journalist

Foto: NTB Scanpix

Thorvald Stoltenberg var statssekretær for flere Ap-regjeringer på 1970-tallet. Dette bildet er tatt i 1971, da han var statssekretær i Utenriksdepartementet.

Foto: Morten Uglum

Statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap) feiret sin 50-årsdag i 1980. Her gratuleres hun av Thorvald Stoltenberg. Da var han utenriksminister. Rundt jubilanten er det også andre politikere og statsråder, bl.a. f.v. Helen Bøsterud, Kirsti Kolle Grøndahl, Tove Strand Gerhardsen, Einfrid Halvorsen, Mary Kvidal og Jan Balstad.

Foto: Per Svensson

I 1983 var Stoltenberg ordførerkandidat i Oslo for Arbeiderpartiet. Her står han foran Stortinget sammen med daværende ordfører Albert Nordengen (H).

Foto: Karina Jensen

I 1988 var Stoltenberg fungerende statsminister. Her tar han en frikveld hjemme på terrassen sammen med kona Karin Stoltenberg.

Foto: Svein Erik Furulund

Utenriksminister Thorvald Stoltenberg (t.h.) i møte med PLO-formann Yasir Arafat (nr. to f.h.) i Tunisia 1989. Møtet fant sted i en privatvilla utenfor hovedstaden Tunis. Stoltenberg var sentral i arbeidet med Oslo-avtalen.

Foto: Per Svensson

Her er Thorvald Stoltenberg på Arbeiderpartiets landsmøte i 1989. Da var han utenriksminister. Foran ham står statsminister Gro Harlem Brundtland, finansminister Gunnar Berge og kommunal- og arbeidsminister Kjell Borgen.

Foto: Tom Kolstad

I 1990 overtok Thorvald Stoltenberg stillingen som FNs høykommissær for flyktninger. Her er han sammen med tre av hans nære medarbeidere. F.v.: Simone De Vries, høykommissærens sekretær, Danielle Jarret, kommissærens personlige assistent, og Bernadette Piérard-Pasquier, hans assistent.

Foto: Aartun, Brynjulv

Med syltetøy og grovbrød, knekkebrød og ost, var alt duket for frokost på statsmanns-nivå for Nelson Mandela (t.v.) i 1992. Som utenriksminister var Thorvald Stoltenberg (Ap) en naturlig vert, og stedet var statsministerboligen på Vinderen.

Foto: Terje Bendiksby

En lattermild utenriksminister Stoltenberg serverte frokost til den russiske utenriksministeren Aleksandr Bessmertnykh i 1991.

Foto: Ulf Andenæs

Kai Eide og Thorvald Stoltenberg besøkte Zagreb i 1995. De to hadde et langt samarbeid og ble nære venner.

– Han har vært en landsfader på en måte som ikke kan sammenlignes med noen andre i moderne tid, sier Eide om Stoltenbergs bortgang.

Foto: Lise Åserud

Da Kjersti Grini og resten av Norges håndballag spilte uavgjort mot Romania i EM 1996, var Stoltenberg på plass for å gratulere. Da var han ambassadør til Danmark.

Foto: Brøymer, Bjørn

Thorvald Stoltenberg smaker akevitt sammen med Rolv Wesenlund og formann i partiet Venstre i Danmark, Uffe Ellemann-Jensen. Sammen kåret de Danmarks beste akevitt.

Foto: Poppe, Cornelius

I 1999 overtok Thorvald Stoltenberg vervet som president i Norges Røde Kors.

Foto: Arash A. Nejad

Frelsesarmeen delte ut Boothprisen 2001 til Nini Stoltenberg og Thorvald Stoltenberg under et festmøte i Templet. Her står far og datter utenfor før utdelingen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Jens Stoltenberg og faren Thorvald i partiveteranen Reiulf Steens bisettelse. Steen var formann i Arbeiderpartiet fra 1975 til 1981. Han var medlem av partiets sentralstyre i tilsammen 25 år.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Thorvald Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland (t.h.) følger med på avstemningen om heroinbehandling av rusavhengige under Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus. Ap vil gå inn for et prøveprosjekt med å gi heroin til tunge rusmisbrukere som behandling.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Partiveteranen Thorvald Stoltenberg og dagens leder av Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, på Youngstorget i Oslo i forbindelse med stortingsvalget i fjor.

Les mer om

  1. Thorvald Stoltenberg