Oslo-politiet samarbeider med PST om etterforskningen av mistenkelig gjenstand i leilighet

En russisk mann blir fremstilt for varetektsfengsling etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i en leilighet på Rosenhoff i Oslo.

Politiets bombegruppe og kriminalteknikere jobbet natten gjennom etter melding om mulige eksplosiver i en leilighet på Rosenhoff i Oslo.

Mannen er i slutten av 30-årene, har tsjetsjensk bakgrunn og er kjent fra politiet fra tidligere. Et avhør av mannen startet fredag ettermiddag.

Ved 21-tiden fredag kveld avsluttet politiet avhøret og påtaleansvarlig har avgjort at han skal fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag, opplyser leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til NTB.

– Det har vært et langt avhør, men jeg kan ikke gå inn i detaljer på hva som er kommet frem ut over at vi mener det er grunnlag for å begjære mannen fengslet, sier Metlid.

Den mystiske gjenstanden har fredag vært til undersøkelse, men heller ikke om denne kan politiet gå i detaljer.

Mannen er siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver etter at politiet torsdag kveld fant en mistenkelig gjenstand i en leilighet på Rosenhoff i Oslo.

Før russeren gikk i avhør, var han til helseundersøkelse.

– Det er ingenting som tilsier at det blir flere pågripelser i denne saken, sa Metlid til Aftenposten fredag ettermiddag.

– Er PST koblet inn i etterforskningen?

– Det er helt naturlig at vi har samarbeide med dem, det har vi rutinemessig, sier Metlid.

Bevæpnet seg

Operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo-politiet har tidligere sagt til NTB at det fortsatt ikke er bekreftet at det er snakk om eksplosiver i gjenstanden som ble funnet, men at dette vil bli undersøkt i løpet av dagen.

Det var ved 18-tiden torsdag at politiet fikk melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadet og trengte hjelp.

På bakgrunn av opplysninger om at det kunne være våpen i leiligheten valgte politiet å bevæpne seg da de rykket ut til adressen.

Da politiet kom til leiligheten fikk de raskt kontroll på tre personer. En av dem var lettere skadet og fikk behandling på stedet.

Ifølge Cathrine Silju har de to andre personene i leiligheten status som vitner i saken. Også disse skal avhøres fredag ettermiddag.

Fjernet mistenkelig gjenstand

Da politiet ankom stedet torsdag, fikk de opplysninger om at det kunne være eksplosiver i leiligheten. Nærliggende leiligheter ble derfor evakuert, et større områder sperret av og bombegruppen tilkalt.

En mistenkelig gjenstand ble lokalisert og fjernet av bombegruppen, som fredag skulle undersøke gjenstanden og sikre den.