Kvinne skadet i hyttebrann – mann pågrepet

En kvinne (48) er livstruende skadet etter at hytta hun oppholdt seg i begynte å brenne. En mann er pågrepet og siktet i saken.

En kvinne ble fløyet til sykehus etter denne brannen i Evje og Hornnes

Ifølge Sørlandet sykehus flyttes kvinnen til Haukeland universitetssjukehus i Bergen torsdag ettermiddag. Kvinnen ble først sendt til Sørlandet sykehus Arendal etter brannen ved Bjørnevatn i Evje og Hornnes i Aust-Agder.

Noen timer etterpå ble en mann pågrepet ved Bjørnevatn i Evje og Hornnes der hytta ligger.

— Det er pågrepet en mann i 40-årene som vi mistenker har tilknytning til brannen, sier politiadvokat Terje Skaar til fvn.no.

Mannen har status som siktet og ble pågrepet ved 09.30-tiden. Han hadde også pådratt seg skader i forbindelse med brannen og lå torsdag formiddag på sykehuset for behandling. Det er ikke avklart når han kan avhøres.

Torsdag formiddag var det heller ikke klart hva mannen vil bli siktet for, men politiet vil trolig bli framstille ham for varetektsfengsling.

Barn til stede

Politiet bekrefter at både den skadde kvinnen og den siktede mannen hadde en tilknytning til hytta.

To barn var også involvert i hendelsen uten å komme fysisk til skade. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, stod disse ved bommen inn til hyttefeltet da hjelpemannskapet kom til brannen torsdag morgen.

Disse ble tatt hånd om av helsepersonell.

IfølgeNRKer de to barn av den skadde kvinnen og den siktede mannen.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, eier den siktede mannen hytta som brant ned. Den har vært i familiens eie i en årrekke.

Har tilknytning

Brannvesenet meldte om brannen på Twitter kl 7.20. Rundt kl 07.45 stod hytta i full fyr.

Både luftambulanse og redningsdykkere ble sendt til brannen. Kvinnen ble sendt til Sørlandet sykehus rundt kl 08.00.

Brannmannskap fra Setesdal brannvesen jobbet ved 07.30-tiden på spreng for å få slukket brannen og for å hindre at den spredte seg. Da stod hytta i full fyr.

Ved 08.30-tiden hadde brannvesenet klart å slukke brannen.

— Hytta er totalt nedbrent, og det er ikke noe fare for at den skal spre seg, sier Jerry Remme, overbefal ved Setesdal brannvesen.

Brannvesenet klarte å spare et aneks og en bil i nærheten av hytta. Kriminalteknikere fra Kristiansand kom torsdag til den nedbrente hytta for å lete etter brannårsaken.