Norge

Slik ser Bangkoks gater ut etter portforbudet

Folk hamstrer mat og TV-kanalene er stengt. - Vi vet ikke hva som skjer, sier Sarah Stephanie Skjoldevik, som bor i Thailand.

Før og etter at portforbundet ble innført i Bangkok i kveld, sett fra leiligheten til Sarah Stephanie Skjoldevik . Foto: Sarah Stephanie Skjoldevik

 • Arve Henriksen
  Arve Henriksen
  Journalist

Klokken 22.00 lokal tid ble det innført portforbund i Thailand, etter at hæren tidligere på dagen erklærte at de hadde satt grunnloven til side og overtatt styringen i landet.

— Jeg ser ned på en av de mest trafikkerte gatene i Bangkok. Tidligere i kveld var det utrolig mye trafikk, jeg har aldri sett så lang kø før. Men nå rundt midnatt er det ikke en eneste bil å se, sier Sarah Stephanie Skjoldevik.

Hun er trainee ved ambassaden i Bangkok. Fra sin leilighet i sentrum av byen har hun utsikt til flere gater som normalt er svært trafikkerte på denne tiden.

— Det er ingen uro i gatene, vi vet ikke hva som skjer. Det er helt sikkert annerledes på stedene hvor det har vært demonstrasjoner. På TV viser myndighetene hvordan de fraktet bort demonstrantene i busser, sier hun.

Hun forteller at thailandske journalister har svært aktive på Twitter i kveld.

Sarah Stephanie Skjoldevik Foto: Privat

— Det føles veldig rart det som nå skjer. Jeg har bodd i Norge i hele mitt liv, så kommer jeg ned hit, så har ikke Regjeringen makt over hæren, sier hun.

Hamstrer mat

Alle naboene hennes hamstret mat og drikke før portforbudet ble innført.

Vennene hennes kommuniserer med hverandre via Twitter.

De har foreløpig ikke opplevd noen storm av henvendelser fra nordmenn i Thailand, som søker råd, skal vi tro Erik Svedahl, ministerråd ved den norske ambassaden i Bangkok.

Erik Svedahl, ministerråd ved den norske ambassaden i Bangkok, oppfordrer nordmenn til å holde seg i ro. Foto: Joon Hetland/UD

— Det har vært litt kaotisk, fordi folk prøvde å komme seg hjem før portforbudet trådte i kraft klokken 22.00 lokal tid. Bortsett fra det har ikke vi opplevd noe spesiell dramatikk i gatene. Det har ikke vært stridsvogner som har kjørt rundt. Situasjonen oppleves derfor som relativt rolig, forteller Svedahl.

Han oppfordrer likevel alle til å holde seg i ro, følge med på nyhetene på nett, og ha passet med seg hvis de må bevege seg utendørs. Det gjelder også de ansatte ved ambassaden.

Ikke utrygg

— Dette skjedde etter at folk hadde gått hjem for dagen, men vi har informert alle om situasjonen. De er bedt om å følge med nyhetene på nettet, men at de møter på jobb som vanlig i morgen. Det er ingen grunn til å føle seg utrygg slik jeg ser det, sier Svedahl.

Les også

Thailands hær forbyr alle demonstrasjoner, innfører sensur

Alle internasjonale TV kanaler er blokkert, i stedet sendes det «National peace and order maintaining council»— sendinger. Til og med Disney channel er blitt sensurert.

I kveld meldes det at militæret i Thailand ønsker å blokkere bruken av sosiale medier i landet.

Grunnen skal være at de nye makthaverne er misfornøyd med kritikken som har kommet mot dem på Facebook, Twitter og andre sosiale medier.

Alle internasjonale TV-kanaler er stengt, i stedet vises det militør propaganda på skjermene. Foto: Sarah Stephanie Skjoldevik

 1. Les også

  Denne mannen har tatt over styringen i Thailand

 2. Les også

  Regjeringshæren i Thailand innfører unntakstilstand

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Saudiarabisk 18-åring har forlatt flyplasshotellet i Bangkok med FN

 2. VERDEN
  Publisert:

  To bomber gikk av på turiststed i Thailand: Minst én drept og 19 skadet

 3. REISE
  Publisert:

  Utenriksdepartementet har fått 20.000 henvendelser om nordmenn som sitter fast i utlandet: Her er tre historier

 4. SID
  Publisert:

  I blikkene til min familie øynet jeg sjokk, redsel, uvisshet | Julia Kirsebom Thommessen (18)

 5. VERDEN
  Publisert:

  Thaiprinsessen var en politisk stjerne i 72 timer, men nå kan det bare hviskes om skandalen

 6. VERDEN
  Publisert:

  Presidenten erklærer kuppforsøket over: – Tyrkia skal ikke styres av militæret