Liket av drept 49-åring funnet i Sverige

Drapssiktet Aurskog-mann viste politiet hvor de kunne finne liket av den drepte 49-åringen fra Sørum. Siktedes samboer er innlagt på psykiatrisk institusjon.

Politiet tror drapet fant sted i dette huset i Aurskog.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Les også:

Ifølge politiet er mannen siktet for forsettelig drap. Hans samboer, en kvinne i 30-årene, er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Politiet opplyser at siktelsen for begge kan bli utvidet.

Politiet tror den drepte mannen i 40-årene selv oppsøkte huset til ekskona og samboeren hennes, som få dager tidligere ble siktet for legemsbeskadigelse mot ham. FOTO: FRED C. GJESTAD

Vold og trusler

37-åringen er samboer med den drepte mannens ekskone (35), og politiet undersøker nå om 49-åringen selv oppsøkte huset til samboerparet i Aurskog fordi han var sjalu.

Politiet tror at drapet fant sted på parets bopel lørdag kveld eller natt til søndag.

Siktedes advokat Sigmund Øien sier til Aftenposten.no hans klient

Les også

Liket av drept 49-åring funnet i Sverige

.

— Det var en episode som utartet til en voldshandling. Den avdøde ble drept i selvforsvar, sier mannens forsvarer, Sigmund Øien.

Besøksforbud

Ifølge den siktede kvinnens advokat, Gunhild Lærum, skal hun gjentatte ganger ha bedt om besøksforbud for eksmannen hun har tre barn med etter at hun valgte å bryte ut av forholdet.

- Det har vært et voldsomt strabasiøst forhold. Hun har bedt om besøksforbud flere ganger, sier Lærum til Aftenposten.no.

Hun sier kvinnen har det svært vanskelig, og at hun nå får psykiatrisk hjelp.

Barna blir nå tatt hånd om av familien. De var ikke til stede i boligen da drapet skjedde.

— Hun har gitt en utfyllende forklaring om hvordan hun har opplevd det som skjedde i hjemmet denne dagen. Hun er helt tydelig på at hun ikke har lagt hånd på avdøde, og erkjenner ikke straffskyld, sier Lærum.

For om lag fire år siden separerte kvinnen seg fra den avdøde 49-åringen etter et voldsfylt ekteskap. Mannen var tidligere dømt for vold og trusler mot ekskona. Den avdøde og den siktede kvinnens har tre barn sammen. Barna er tre, fem og syv år gamle.

Dumpet i Sverige

Etter at drapet fant sted ved parets bolig, ble liket dumpet et sted over grensen til Sverige.

Ifølge siktedes forsvarer Sigmund Øien er hans klient reist med politiet til Sverige for å hjelpe til med påvise stedet der liket ble dumpet, hvor liket ble funnet ved 21-tiden torsdag. Lærum bekrefter at hennes klient kjente til hva som skjedde.

Bilen til den avdøde mannen ble finnet her på Aurskog busstasjon. FOTO: FRED C. GJESTAD

— Alvorlig voldsepisode

Politiet sier de ikke kunne være sikre på at mannen ble drept før liket ble funnet. Men en av grunnene til at politiet er ganske sikre på at det er et drap er en alvorlig voldsepisode som skjedde 11 februar.

Den mannlige siktede utøvet vold mot avdøde.

- Det var en stygg episode, det kunne lett gått galt, sier Kalvå.

Familien til avdøde meldte ham savnet til Sørum lensmannskontor onsdag. Da satt den siktede mannen inne til avhør i forbindelse med den tidligere voldsepisoden. Han ble da spurt om hendelsen og dermed knyttet til saken, opplyser politiet.

- Vi hadde mistanke om at det var begått et drap, med tanke på voldshistorikken, sier Kalvå.

Politiet vil ikke gå ut med informasjon om hvordan personen skal være drept, eller om det har vært brukt våpen.

Den drapssiktede mannen har samtykket til fire ukers varetekstfengsling. Det var meningen at kvinnen skulle fremstilles for varetektsfengsling fredag, men hun ble torsdag innlagt på en psykiatrisk institusjon for én uke, og blir derfor ikke fengslet.