Politiet bekrefter: Drapssiktet leide bolig av offerets familiebedrift

Aftenposten fikk torsdag opplyst at mannen som er siktet for drapet i Nittedal leier en bolig av familiebedriften der drapsofferet er engasjert.

Den døde mannen i 30-årene ble funnet i denne bilen bare 20–30 meter fra riksveien i Nittedal. En av politiets etterforskere med en kriminalsøkshund er her på stedet. Bildet ble tatt torsdag ettermiddag etter at avdøde var hentet ut av bilen.
  • Hans O. Torgersen

Politiet bekrefter fredag disse opplysningene i en pressemelding.

– Avdøde er involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier. Vi kan ikke gi noen ytterligere opplysninger om relasjonen mellom avdøde og siktede, eller leieforholdet, uttaler politiadvokat Aud Gravås i pressemeldingen.

Avdøde er etter det Aftenposten vet en mann i 30-årene. Han er deleier i familiefirmaet som eier huset der den drapssiktede mannen i 40-årene bor.

– Siktede ble avhørt av politiet torsdag kveld. Han forklarte seg for politiet. Vi kan ikke si noe om hva siktede forklarte, sier politiadvokaten videre i pressemeldingen.

Her jobber politiet ved boligen til siktede.
Les også

Mann i 40-årene siktet for drap etter funn av død mann i Nittedal

Den døde mannen ble funnet av politiet tidlig torsdag i en bil som sto parkert på baksiden av Maxbo-forretningen i Nittedal, bare 20–30 meter fra riksveien.

Funnstedet er mindre enn tre kilometer fra boligen til siktede.

– I løpet av natten ble mannen som nå er siktet i saken avhørt som vitne. På bakgrunn av etterforskning fant en politipatrulje ved 05.30-tiden avdøde i en bil som sto på en parkeringsplass i Nittedal. Denne bilen eies av mannen som er siktet, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Siktede godtar varetektsfengsling og tingretten vil fredag avgjøre fengslingsspørsmålet som kontorforretning.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, og vi kan derfor ikke gi flere opplysninger om hendelsesforløp eller dødsårsak, sier politiadvokat Gravås i pressemeldingen.

Samarbeider med politiet

Advokat Cato Johannessen er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede mannen.

– Har han erkjent de faktiske forhold eller straffskyld etter siktelsen?

– Det har jeg ingen kommentar til. Det jeg kan si, er at han samarbeider med politiet og har vært i ett avhør som siktet, sier advokat Johannessen til Aftenposten.

Sjokk og sorg på skole

Mannen som ble funnet død torsdag morgen var far til en elev på Sørli skole og gift med en av lærerne, skriver lokalavisen Varingen.

– Etter å ha avklart med pårørende har vi valgt å gå ut med informasjon. Mange på skolen her er i sjokk og krise nå, sier rektor Eva Britt Rem til Varingen.