Norge

Mann i 20-årene slo seg ut av arresten

En mann i politiets arrest i Skien fikk kuttskader da han natt til tirsdag klarte å slå seg ut med hendene gjennom glassbyggerstein og vindu og rømte.

Mens politibetjenten på vakt alene bare kunne se på i påvente av forsterkninger, hamret den innsatte løs på glassbyggersteinen i cella til den løsnet og slo seg ut av vinduet og stakk av. Foto: Geir Norendal / NTB scanpix

 • NTB

Mannen i 20-årene kom ikke mange hundre meterne før han ble pågrepet av politiet i Skien. Foto: Geir Norendal / NTB scanpix

Sørøst politidistrikt melder om den uvanlige rømningen som skjedde klokka 2.34, der en mann i 20-årene klarte å slå ut glassbyggerstein i celleveggen og stikke av. Glassbyggerstein er spesielt populære på baderom, men brukes også som romdelere, for å slippe gjennom lys. I cellene slipper materialet gjennom lys fra vinduene inn til cella.

– Han satt i vår arrest for utagerende oppførsel tidligere på kvelden. På grunn av oppførselen hans hadde vi litt ekstra oppsyn med cella, med videoovervåking, sier operasjonsleder Tore Grindem til NTB.

Vakthavende så mannen i arresten slå løs på glassbyggersteinene.

– Han klarte å slå steinene løse og kom seg videre ut. Han har brukt ganske mye kraft, det er liksom ikke bare å slå litt på dem, så løsner de. Det ble sett, men det tok litt tid før personen som så det fikk forsterkninger og kunne gå inn sammen med noen, og da var det for seint, forklarer Grindem.

På grunn av den innsattes utagerende tilstand, ble det ikke ansett trygt for politibetjenten å gå inn alene.

– Politiet søkte etter mannen med politihund, og han ble pågrepet 200–300 meter i nærheten klokka 3.00. Han har fått kuttskader på hendene og fikk behandling av helse, opplyser politiet.

Han vil heretter bli plassert på en celle som ikke har glassbyggerstein, forsikrer politiet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Truende mann utløste stor politiaksjon i Oslo sentrum

 2. NORGE

  Mann med motorsag gikk løs på NAV-kontor på Ski

 3. OSLOBY

  Slagsmål i kiosk på Youngstorget. Mann tok seg inn i politibil.

 4. NORGE

  Oslo S evakuert etter bombetrussel – én person pågrepet, avhøres onsdag

 5. NORGE

  Politiet leter etter mann etter brann i Tønsberg

 6. NORGE

  Tre personer pågrepet etter knivstikking i Ski, én alvorlig skadet