Norge

Undersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben

En ny undersøkelse viser at over 200 jordmødre ved landets største fødeavdelinger, vurderer å slutte. Grunnen er sprengt kapasitet.

52 prosent av de 442 jordmødrene som svarte i undersøkelsen, sier at de vurderer å slutte i jobben sin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB

Undersøkelsen som VG omtaler ble gjort av Den norske jordmorforeningen blant deres 700 medlemmer ved Oslo universitetssykehus, Haukeland universitetssjukehus, Stavanger universitetssjukehus, Akershus universitetssykehus og Drammen sykehus Vestre Viken.

Av de 442 som deltok, svarte hele 52 prosent at de vurderer å slutte i jobben. Flere oppgir høyt arbeidspress som årsak.

– Det er alarmerende at så mange vurderer å slutte på de store sykehusene. Vi kan havne i en situasjon der vi mangler erfarne jordmødre, og vi ikke har personell til å fylle hullene, sier leder Kari Aarø i Den norske jordmorforeningen til avisen.

Bakgrunnen for undersøkelsen var tilbakemeldinger om at mange gruet seg til å jobbe på sommeren, på grunn av lav bemanning og turnusvakter som ikke ble dekket. I undersøkelsen svarte 42 prosent at de gruet seg mer i år enn tidligere.

Les mer om

 1. Sykehus
 2. Helsepolitikk

Relevante artikler

 1. NORGE

  To av tre jordmødre har vurdert å si opp

 2. DEBATT

  Det er trygt å føde på norske fødeavdelinger. Også under koronapandemien.

 3. NORGE

  Sykehuset tok ut leveren til den døde. Men pasienten var ikke død nok etter loven.

 4. NORGE

  Virus stenger fødeavdeling i Stavanger

 5. NORGE

  Sykehusene skal tilbake til normal drift. Mangel på smittevernutstyr gjør det vanskelig.

 6. NORGE

  Pasientombud og politi oppretter klagesak etter at mann ble fraktet på jekketralle: - Det virker jo litt spesielt