Behring Breivik klar over markeringen

Mens gjerningsmannen satt i tinghuset noen kvartaler unna, var rundt 40.000 personer samlet på Youngstorget til allsang av «Barn av regnbuen».

Etter markeringen på Youngstorget torsdag fortsatte mange i tog forbi tinghuset, der de sang og la ned roser ved sperringene som er satt opp utenfor bygget.

Anders Behring Breiviks forsvarer Vibeke Hein Bæra sier Breivik har registrert at 40.000 har møtt opp for synge «Barn av regnbuen», men vil ikke utdype hans kommentar.

— Hans reaksjon på dette er en del av den konfidensielle samtalen mellom klient og forsvarer. Jeg vil bare kommentere det med at han har registrert saken, sier Bæra til NTB.

Markeringen torsdag markerte en protest etter at Anders Behring Breivik omtalte Lillebjørn Nilsens sangsom et eksempel på marxistisk indoktrinering av barn.

Vet om mønstringen

Inne i rettssal 250 ble det i dag levert flere sterke vitneforklaringer fra dem som ble skadet i bombeangrepet.

Forsvarer Geir Lippestad sier han har snakket med tiltalte både i pauser og i etterkant av dagens rettsmøte, og at Anders Behring Breivik i utgangspunktet forholder seg rolig til det som ble fortalt.

— Han gir ikke mye uttrykk for følelser, han gjør ikke det. Han sier jo selv at han mediterer og stålsetter seg for å ikke vise følelser, sier Lippestad til Aftenposten.no.

Forsvareren bekrefter at hans klient er klar over at det er en stor markering i dag.

Sterke inntrykk

Lippestad understreker at han ikke selv har fått med seg detaljer rundt markeringen, fordi han har vært i retten.

— Det jeg sitter igjen med av sterke inntrykk er de vitneforklaringene vi har hatt, med en pågangsmot og en vilje til å gå videre i livet, som vi alle kan lære mye av, sier Geir Lippestad.

Les også

40.000 samlet på Youngstorget: - Den samme følelsen av samhold som etter 22. juli