Savnet 20-åring funnet druknet i Hemnessjøen i Aurskog-Høland

Den savnede 20-åringen Martin Morgenlien Skamo er funnet druknet i Hemnessjøen, opplyser politiet. De pårørende er varslet om funnet.

Den savnede 20-åringen Martin Morgenlien Skamo er funnet druknet i Hemnessjøen i Aurskog-Høland i Akershus. 
Foto: Privat / NTB scanpix

Det ble onsdag satt inn sonarutstyr i letingen etter den savnede 20-åringen, og ved 18-tiden ble det bekreftet at han var funnet.

– Det ble i dag gjort sonarsøk, og vi fikk et utslag som kunne tyde på at det var noe der. Brannvesenet hentet mannen opp, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

Pårørende var på stedet og er orientert om funnet, opplyser Sandberg.

20-åringen falt ut av en båt på Hemnessjøen natt til søndag. Politiet ble varslet om ulykken, som skjedde ved Sjølyst, klokka 0.49. Drøyt to timer senere konkluderte nødetatene med at det ikke var mulig å finne den savnede i live, og siden da har de søkt etter en antatt omkommet. Hendelsen skjedde om lag 200 meter fra land.

Politiet etterforsker saken for å finne ut hva som skjedde da 20-åringen falt i vannet under en tur mellom land og en flåte i innsjøen natt til søndag.

– Vi ønsker å finne ut av hva som skjedde den natten, og om båtføreren var uaktsom da han førte båten, sa lensmann Hilde H. Straumann til NTB tirsdag.