16-åring siktet for drapsforsøk på 18-åring i Haugesund

En 16 år gammel gutt er siktet for drapsforsøk etter at en 18 år gammel mann ble knivstukket i Haugesund fredag kveld.

Politiet meldte like før klokken 22 fredag kveld om at de hadde fått melding om knivstikking ved en adresse sentralt i Haugesund. På stedet var en privat fest med ungdom i tenårene. En av ungdommene ble stukket ned, og en gjerningsmann rømte fra stedet.

Offeret er en 18 år gammel mann. Han ble fraktet til sykehuset i Haugesund hvor han gjennom natten fikk intensiv behandling. Tilstanden var lørdag ettermiddag ikke kjent.

– Politiet har et håp om å få avhørt den fornærmede i løpet av dagen, sier påtaleansvarlig Lars Fredrik Bråten i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Han opplyser at politiet umiddelbart iverksatte etterforskning. Det ble sikret bevis på åstedet, samt vitneforklaringer, og det ble startet søk etter gjerningsperson.

– Like etter klokken 4 natt til i dag ble en 16 år gammel gutt pågrepet og siktet for drapsforsøk. 16-åringen vil etter planen bli avhørt i løpet av dagen, opplyser Bråten.

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser, og i tillegg vil politiet foreta flere vitneavhør i løpet av lørdagen.

– Det er kjent for politiet at det var mange personer til stede i tilknytning til festen. Flere av disse personene ønsker vi nå å snakke mer med, sier Bråten.

Han forteller videre at politiet har sikret flere videoer fra vitner som har vært i nærheten av åstedet.