Biler ble stående fast i snøen på E134 mellom Notodden og Kongsberg. Veien er igjen åpen for trafikk.

Kraftig snøvær førte til at E134 mellom Konsberg og Notodden ble helt stengt torsdag kveld. Flere biler med sommerdekk førte til kaotiske tilstander på europaveien.

Slik ser det ut på E134 over Meheia klokken 20.54.

Politiet opplyste like før klokken 21 torsdag at flere biler sto fast på strekningen, og at det var sendt brøytebiler fra både Notodden og Kongsberg for å bistå. Hele veien ble i over to timer stengt som følge av det kraftige snøfallet.

Rundt klokken 22.15 meldte Sør-Øst politidistrikt at flere biler står fast på veiene i og rundt Konsberg. Politiet påpeker at dette er personer som ikke har skiftet til vinterdekk på bilen.

Åpnet for fri ferdsel

– Vi har nå fått beskjed om at trafikken er oppe og går igjen, sier trafikkoperatør Fabian Østeng til Aftenposten litt over klokken 23 torsdag kveld.

I løpet av kvelden har også fylkesvei 37 ved Jondalen vært stengt, opplyser han.

– Men også der er det nå meldt om fri ferdsel, sier Østeng.

Statens vegvesen: Må ha vinterdekk

Kaoset oppsto på grunn av et kraftig snøfall, sa trafikkoperatør Stian Molteberg i Statsens vegvesen til Aftenposten.

– Det er en god del bilister med sommerdekk, som naturlig nok har fått en del problemer med å komme seg frem, sa han.

Både brøyte- og saltbil ble sendt for å gjøre veiene kjørbare for biler med sommerdekk. Det er så langt uklart hvor mange biler som ble stående på grunn av snøværet.

– Vi har fått flere telefoner fra passasjerer med sommerdekk, som ikke tørr å kjøre videre. Hvis man har tenkt seg over der, så må man ha vinterdekk.

Meteorologen: Skift om til vinterdekk

Meteorologene meldte onsdag at det ville komme snø østafjells. Det kan bli 10–15 centimeter på det meste, og på grunn av den kalde luften, er det mulig at snøen blir liggende en stund.

– Det blir minusgrader og frost i høyden. Jeg ville ikke anbefalt noen å kjøre med sommerdekk, sa statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt til Aftenposten onsdag.

Til helgen er det også stor sjanse for høstens første frostnatt.

Saken oppdateres.