Norge

Mann siktet i omfattende overgrepssak i Trøndelag

En mann i 40-årene fra Trondheim er siktet i en omfattende overgrepssak som skal involvere 21 unge jenter. Mannen har sittet i varetekt siden desember.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
  • NTB

Mannen er allerede varetektsfengslet og fremstilles for forlenget fengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag. Politiet vil da be om varetektsfengsling i ytterligere tolv uker.

Politiet i Trondheim opplyser at de vil orientere om saken på en pressekonferanse torsdag.

– Vi ønsker å gi informasjon om saken og om arbeidet med avdekking og forebygging av denne typen saker. Politiadvokat, etterforskningsleder og forebyggendekoordinator vil være til stede, skriver politiet i en pressemelding.

21 fornærmede

Adresseavisen skriver at det dreier seg om 21 fornærmede totalt, og at mannen blant annet er siktet for voldtekt av barn under 14 år og for befatning med overgrepsbilder. Han ble pågrepet i desember i fjor og har sittet i varetekt siden da.

– Det er 21 fornærmede i saken. Det er blant annet snakk om jenter i alderen 13–15 år, sier politiadvokat Marianne Høyer i Trøndelag politidistrikt til avisen.

Mannen har hatt kontakt med unge jenter på nett og skal blant annet ha drevet med chatting av seksuell karakter. I tillegg har etterforskningen avdekket at mannen skal ha begått fysiske overgrep.

Høyer sier til Adresseavisen at politiet ennå ikke er ferdig med avhørene av barna, og at det gjenstår mange tilrettelagte avhør. Mannen ble opprinnelig pågrepet etter at politiet avdekket at han drev med fildeling og nedlasting av overgrepsbilder, men etterforskningen skal ha avdekket en rekke mer alvorlige overgrep.

Tidligere dømt

Det skal være etterforskningsgruppen Sobi som etterforsker saken. Dette er en gruppe som jobber i hele Trøndelag politidistrikt og målretter sin innsats mot personer som laster ned, deler og oppbevarer overgrepsmateriale.

Den siktede mannen er dømt for overgrep mot unge jenter tre ganger tidligere. I to av sakene innrømmet han de faktiske forholdene. Ifølge Adresseavisen skal mannen ifølge de tidligere fengselskjennelsene i denne nye saken ha erkjent straffskyld for flere av postene i siktelsen mot ham. Hans forsvarer, advokat Kolbjørn Lien, vil konferere med sin klient før han kommer med en eventuell uttalelse.

Les mer om

  1. Krim
  2. Etterforskning