Mann skutt og skadet i leilighet i Oslo, tre pågrepet

En mann ble tirsdag ettermiddag skutt i en leilighet i Christian Michelsens gate i Oslo. Vedkommende er kjørt til sykehus, men skal ikke være kritisk skadet.

Bevæpnet politi leter etter to eller tre gjerningspersoner ved Christian Michelsens gate, vel 600 meter nordvest for Carl Berners plass i Oslo.

Klokken 22.45 meldte politiet på Twitter at to menn er pågrepet i forbindelse med skyteepisoden. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Rett før midnatt melder politiet på Twitter at en tredje person er pågrepet i saken. Den mistenkte er nå kjørt til arresten.

– Han ble pågrepet i Oslo sentrum. Det er det jeg kan si om saken nå i kveld av hensyn til etterforskningen, sier Christian Krohn Engeseth til NTB ved midnatt natt til onsdag.

Hvilken relasjon det er mellom fornærmede og de pågrepne, er ikke kjent.

Tidligere tirsdag opplyste politiet at det hadde vært tre personer i leiligheten, i tillegg til mannen som er fornærmet i saken.

Ikke kritisk skadet

Skyteepisoden skal ha skjedd i en leilighet i Christian Michelsens gate mellom Torshov og Carl Berner like før klokken 16.30. Den skadede er en mann i midten av 40-årene. Han skal være kjørt til Ullevål sykehus.

– En person er skutt, har i alle fall skader som er forenlig med det. Vedkommende er kjørt til sykehus med ambulanse, sa operasjonsleder André Kråkenes til Aftenposten i 17-tiden.

Han sier politiet har kontroll på et vitne som skal ha vært til stede under hendelsen.

– Mannen hadde skuddskader i en arm. De siste meldingene tilsier at det ikke skal være kritisk, sier politiets innsatsleder Thomas Broberg senere til NTB.

Åstedet for skytingen er i en leilighet i Christian Michelsens gate, nesten 600 meter nordvest for Carl Berners plass i Oslo.

Flere funn

Væpnet politi lette tirsdag kveld etter 1–3 gjerningsmenn på ulike steder i Oslo. Rundt sju politipatruljer og elitestyrken beredskapstroppen, Delta, har gjennomsøkt flere etasjer av boligblokken hvor mannen ble skutt.

– Vi har gjort flere funn på åstedet som vil bli undersøkt videre av krimteknikere, forteller Broberg.

Bevæpnet politi har tatt oppstilling i området ved åstedet.

– Ikke til fare for andre

Politiet anholdt rundt klokken 17.00 en person som har vært i nærheten av skyteepisoden, men det ikke kjent hvilke tilknytning personen har til saken. Personen ble senere løslatt og er ifølge Broberg sjekket ut av saken foreløpig.

Politiet opplyser at de ikke mener de mistenkte skal være til fare for andre personer. De har aksjonert mot flere oppganger i en boligblokk i området ved Carl Berner, samt andre adresser i byen, ifølge operasjonsleder.