Norge

Siktet bilfører i Sandefjord erkjenner straffskyld for uaktsomt drap

Mannen i 30-årene som er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen i Sandefjord fredag kveld, hvor en kvinne i 50-årene døde, erkjenner straffskyld.

Mannen i 30-årene som er siktet for uaktsomt drap etter at en kvinne i 50-årene ble påkjørt på en gang- og sykkelsti i Sandefjord, avhøres søndag. Han har ikke vært i stand til å avhøres tidligere. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • NTB

– Den siktede har erkjent at han kjørte på ekteparet. Alt tyder på at de var helt tilfeldige ofre, sier jourhavende jurist Torje Arnesson i sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen ble avhørt søndag formiddag. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Vestfold tingrett mandag. Han er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

– Han har forklart i avhør at han har vært uoppmerksom i trafikken, og som følge av det var han uaktsom. Han har derfor erkjent straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, til NTB.

– Jeg vet ikke hvordan han stiller seg til fengsling. Det har jeg ikke fått diskutert med han, legger han til.

Mistenker at siktede var ruspåvirket

Den siktede mannen i 30-årene er fra Litauen. Politiet mistenker at mannen var påvirket da ulykken skjedde, men ifølge forsvareren har mannen i avhøret ikke bekreftet at han var ruspåvirket.

– Det er en del av etterforskningen. Han meldte seg for politiet nesten et døgn etter hendelsen. Det er for øvrig et selvstendig straffbart forhold, sier Arnesson.

Ulykkeskommisjonen arbeider på stedet der påkjørselen fant sted fredag kveld.

Mannen har en uavgjort promillekjøringssak fra Oslo februar i år.

Breistøl har tidligere fortalt TV 2 at siktede ikke har vært i stand til å avhøres tidligere.

– Han var i sjokk og hadde ikke sovet. Han hadde gått rundt hele natten og var helt utslitt. Hendelsen gikk sterkt inn på ham, og han kom til at det var riktig å melde seg, sier Breistøl.

Kvinne i 50-årene døde

En ektepar i 50-årene ble meid ned av en sølvgrå Audi A3 som av ukjente grunner skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt i 20-tiden fredag kveld. Kvinnen døde av skadene hun ble påført, mens mannen ble lettere skadet.

Føreren av Audien stakk av etter ulykken, og bilen ble først funnet klokken 21.52 på Hasle i Sandefjord. Lørdag ettermiddag tok politiet ut siktelse mot mannen, før han meldte seg for politiet

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Une Bastholm trekker seg som MDG-leder – Arild Hermstad tar over inntil videre

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5