Norge

Märtha Louise ba om håndsopprekning mot pressen under sjaman-arrangement

Det var lang kø før sjaman-arrangementet med prinsesse Märtha Louise i Stavanger. Hun startet med å kritisere pressen.

Prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek under sjaman-arrangementet på Clarion hotell i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • Siv Helen Kvalvåg
  • Cornelius Munkvik
    Stavanger Aftenblad
  • Eirik Husøy
    Journalist

(Stavanger Aftenblad:) – Til alle dere i pressen. Dere har et valg i hva dere gjør og skriver. Selv om dere tror det er deres jobb, har dere ennå et valg i hva dere vil, sa prinsesse Märtha Louise da hun innledet arrangementet sammen med kjæresten Durek Verrett i Stavanger mandag kveld.

Foran en fullsatt sal på 550 tilhørere, ba prinsessen alle som er blitt «en smule irritert» av pressen, som sto foran scenen, om å rekke opp hendene, ifølge NTB.

Et stort antall hender gikk opp i været. Prinsessen henvendte seg på nytt til pressefolkene i salen:

– Hvis hele livet ditt ble lagt ut der, i pressen, ville du vært komfortabel med det? Ville det vært ok? Selv om det er jobben din, og det respekterer jeg, så har du et valg om å være medfølende, om å være en god person, sa Märtha Louise.

Les også

På workshop med Durek Verrett og Märtha Louise: Latter, uling og krampegråt

Prest: – Mobbekampanje

Det er 550 sitteplasser i Stavanger Hall, og arrangementet skal være utsolgt, skriver Stavanger Aftenblad. På scenen står det en harpe, en tromme, noen stoler og et bord med stearinlys.

I programmet står dette om kveldens arrangement:

«Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar frem den egentlige deg uansett hvor du er i livet. Disse kveldene kan det være du vil bli utfordret til å utvide horisonten og få noen verktøy med på veien så du kan komme dypere inn i en forståelse av hvem du er.» Billettene koster 595 kroner.

Les også

Dette vet vi, og dette vet vi ikke om Durek Verrett

Kvinnene er helt klart i flertall blant publikum. Foto: Jon Ingemundsen

Det var ikke bare prinsessen som benyttet anledningen til å rette fingeren mot pressen.

– Märtha gjør mye godt for mennesker og for kirken, og hun fortjener ikke å bli behandlet slik, sa dialogpresten Silje Trym Mathiassen, da hun innledet foredraget. Hun mener pressens dekning etter at det ble kjent at prinsessen er kjæreste med sjamanen, fremstår som en mobbekampanje.

Lang kø

Presseoppbudet er stort utenfor hotellet. Foto: Jon Ingemundsen

Allerede klokken 17 var mange på plass ved hotellet, kanskje i håp om å få et glimt av prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett idet de ankom. Presseoppbudet er stort.

Den opprinnelige planen var at arrangementet skulle være i St. Petri kirke, men 15. mai sa Stavanger-biskop Anne Lise Ådnøy nei til å bruke kirkerommet til «forestillingen». Dermed ble det flyttet til Stavanger Hall, som er i underetasjen i hotellet i Olavskleiva i Stavanger sentrum.

Stavanger Aftenblad er til stede på kveldens arrangement og vil komme med flere saker i løpet av kvelden.

Klokken 18.15 var køen utenfor Stavanger Hall i Olavskleiva i Stavanger lang. Foto: Jon Ingemundsen

Les mer om

  1. Prinsesse Märtha Louise
  2. Durek Verrett