Norge

Passasjer havnet på feil fly

En SAS-passasjer endte opp om bord på et Norwegian-fly på Gardermoen. Det skal ikke skje, sier Norwegian og lover å følge opp saken.

På billetten sto det SAS, men mannen havnet likevel på et Norwegin-fly. Feilen ble oppdaget før flyet satte kursen nordover. Illustrasjonsfoto. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

 • NTB

Tabben ble oppdaget da kabinpersonalet talte opp passasjerene og skjønte at det var en passasjer for mye på flyet som skulle til Evenes, skriver Bladet Vesterålen. Først da ID-kort og billetter skulle vises fram for kontroll, innså en overrasket passasjer at han var på feil fly. En time forsinket kom alle de andre om bord seg av gårde.

– Her må det ha skjedd en glipp under ombordstigning, og vi følger opp saken med vår samarbeidspartner på flyplassen, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian om hendelsen.

– En passasjer med feil boardingkort om bord er i utgangspunktet ingen trussel, men det skal selvfølgelig ikke skje, sier kommunikasjonssjefen.

Også kommunikasjonssjef Joachim Andersen ved Oslo Lufthavn understreker overfor VG at passasjerene hadde vært gjennom sikkerhetskontrollen. Han har bare hørt om ett lignende tilfelle i løpet av sine fem år ved flyplassen.

 1. Les også

  Norwegian får støtte fra Trump-regjeringen

 2. Les også

  Passasjerrekorder for Norwegian og Ryanair

 3. Les også

  Fikk med seg biffkniv inn på Norwegian-flyet

Les mer om

 1. Norwegian

Relevante artikler

 1. NORGE

  Norwegian hevder at flyplassen stengte. Her er meldingen som kan gi flyselskapet trøbbel.

 2. REISE

  Nå kan du sjekke inn i London med ansiktsskanning

 3. NORGE

  Marerittreisen fra Gatwick: Passasjerer nekter å akseptere Norwegians løsning

 4. NORGE

  Norwegian-fly i Alta undersøkes etter bombetrussel

 5. NORGE

  Satt fast i flyet i ti timer – nå tilbyr Norwegian erstatning

 6. NORGE

  Norwegian prioriterte laks fremfor passasjerenes bagasje