Reagerer på SMS-lån

SMS-lån til en rente på opp til 360 prosent er noe finansminister Kristin Halvorsen (SV) ikke vil ha. Nå vil hun se nærmere på markedsføringen av slike lån.

  • Forbruker.no

— Her er det snakk om lån som tilbys via SMS uten at tilbyderen vet om den i den andre enden en gang er edru eller tilregnelig, sa finansministeren på Finansnæringens Hovedorganisasjons årskonferanse tirsdag. Det melder NTB.

Ifølge Dagbladet forbrukslån til opp til 360 prosent rente. Man får lån i løpet av 15 minutter rett til konto ved å sende en sms.

Aggressivt

Halvorsen la vekt på at lån ikke er en vare som skal markedsføres like aggressivt som en hvilken som helst annen forbruksvare. Men samtidig ga hun ros til FNHs styreleder, Gunn Wærsted, som i sin årstale nettopp vektla betydningen av at finansnæringen har et godt omdømme.

Halvorsen pekte på at kundene ikke oppsøker banken eller forsikringsselskapet med den samme skepsisen som når de skal kjøpe en bruktbil.

— Dess mer bruktbilselgeren skryter, dess mer skeptiske blir vi. Slik er det ikke i banken eller forsikringsselskapet. De oppfattes ikke bare som selgere, men også som rådgivere, påpekte finansministeren ifølge NTB.