- Slitsomt, ubehagelig og smertefullt

Sarah Azmeh Rasmussen mener harde konfrontasjoner må til.

Sara Azmeh Rasmussen har fått kraftige reaksjoner på hijab-brenningen i det fuktige været på Youngstorget 8. mars.

Sarah Azmeh Rasmussen tente på en hijab på Youngstorget under 8. marsmarkeringen, og reaksjonene har ikke uteblitt.Hun sier hun har mottatt noen drapstrusler, blant annet i Aftenposten.nos nettprat, men at hun ikke ønsker å fokusere på dette.— Jeg tar ikke drapstruslene alvorlige, de er utrykk for sinne, sier hun til Aftenposten.no.

Les også

Bre ut dine vinger!

Nødvendig med brenning

Azmeh Rasmussen er ikke overrasket over at hijab-brenningen vekker sterke følelser. Likevel mener hun at brenningen var nødvendig.— Det vil alltid være smerter når man blir utsatt for kritikk. Derfor vil det å arbeide for sosiale endringer alltid føre med seg harde konfrontasjoner, sier hun.Azmeh Rasmussen innrømmer at de siste dagene har tatt på. - Det har vært slitsomt, ubehagelig og smertefullt , sier Azmeh Rasmussen.

- Må ta kampen på vegne av andre

— Men dette er noe vi muslimer må gjennom. Vi kan ikke jobbe for religiøse reformer uten at vi har åpne debatter.Azmeh Rasmussen føler seg privilegert som bor i et land hvor det er mulig å kjempe for egne idéer.- I mange andre land ville det ikke vært mulig å utfordre sløret, sier hun.- Slike kamper må tas i den frie verden på vegne av dem som lengter etter frihet, mener Azmeh Rasmussen.

- Knefall for Frp

Det er ikke bare muslimer som har gitt uttrykk for sin motstand mot hijab-brenningen. En rekke organisasjoner, deriblant Kvinnefronten, Oslo SU, Rødt og Blitz protester mot at 8.mars-komitéen gjorde hijab-brenningen til en offisiell del av arrangementet.«I dagens politiske situasjon er det et knefall for Siv Jensen og FrP å gjøre hijab-brenning til en del av markeringen av kvinnedagen. Hijab-brenning gir vann på mølla til FrPs rasistiske kampanje mot muslimer. En stor gruppe muslimske kvinner, som så mange er opptatt av å frigjøre, ekskluderes dessuten fra markeringen.», heter det i en pressemelding fra organisasjonene.I e-posten skriver organisasjonene at rundt 200 muslimske kvinner og andre demonstranter markerte sin motstand ved å stå igjen da toget forlot Youngstorget.«Neste års 8. mars markering må bli et arrangement der alle føler seg velkommen til å delta, med eller uten hijab», poengterer organisasjonene.