Norge

Lurte seg til sex

Gjennom systematisk bruk av falske identiteter forsøkte en 27-åring å lure hundrevis av jenter til å ha sex med ham. - Jeg skammer meg, sa han i retten i går.

 • Forf>
 • <forf>arnfinn Mauren <

27-åringen fra Ålesund-området møtte i går i retten, tiltalt for en av de hittil mest omfattende sakene av denne typen.Via ulike nettsider og bruk av forskjellige identiteter og e-postadresser har han, ifølge påtalemyndigheten, søkt kontakt med yngre jenter med ett formål for øye: Å ha sex med dem.— Ja, jeg lurte dem, innrømmet mannen da rettssaken mot ham startet i Sunnmøre tingrett i går.Fremgangsmåten var følgende:Han opprettet kontaktannonser på to nettsteder for ungdom der han utga seg for å være en jente som søkte etter andre jenter til "godt betalte" roller i erotiske filmer. Som "Trine" eller "Camilla" fikk han tillit hos jentene, før han introduserte dem for sitt egentlige jeg - via en annen chatteside på Internett.- Han fikk hundrevis av svar. Mange falt fra, men noen ble igjen og møtte tiltalte. Noen av disse er fornærmede i denne saken, forklarte aktor Bjørn Kristian Soknes under sitt innledningsforedrag.

Voldtektstiltale.

I januar sprakk opplegget hans. En av jentene ble redd og kontaktet politiet. Dagen etter ble 27-åringen pågrepet, og i løpet av de neste ukene tok en rekke jenter fra Nordvestlandet kontakt med politiet. Nesten alle hadde den samme historien å fortelle.- Da han ble pågrepet, skjønte man nok ikke omfanget i denne saken, fortalte aktor i retten i går.I løpet av de neste to ukene skal 18 fornærmede - 16 jenter og to gutter - møte som vitner mot mannen. Ifølge tiltalen skal han ha voldtatt fem av jentene. Han er også tiltalt for å ha hatt samleie med syv forskjellige jenter under 16 år og skaffet seg seksuell omgang med flere andre ved misbruk av avhengighetsforhold eller ved å ha fristet jentene med millionhonorar for filmroller. De to guttene skal ha blitt truet.- Det er ingen uvanlig fremgangsmåte. Det er utbredt på disse sidene å operere med uriktige opplysninger, men dette er den mest omfattende saken vi har vært borti hittil av dette slaget, forteller politioverbetjent John Ståle Stamnes i den taktiske etterforskningsavdelingen hos Kripos.Etterforskeren forklarte i retten hvordan 27-åringen bevisst brukte de falske identitetene sine til å bli kjent med jentene. Da hans egentlige jeg ble introdusert ble disse identitetene - som alle var ham selv - benyttet til å fremsette løfter og trusler for å få jentene til å ha samleie med ham.

Vedgår løgn.

I retten i går fremsto mannen som en delvis angrende synder, men han erklærte seg skyldig i bare ett tilfelle av utuktig omgang med en mindreårig og tre tilfeller av trusler. Han avviste anklagene om voldtekt. Derimot vedgikk han at livet hans har vært preget av løgn og bedrag.- Jeg har vært professor i løgn. Dagene dreide seg om å sjonglere mellom løgnene, forklarte han i retten.Kontaktannonsene ble opprettet etter det han selv beskrev som et vanskelig samlivsbrudd i romjulen 2004. Ifølge tiltalte svarte flere hundre ungdommer på annonsene. De som ble fristet av filmrollene, fikk tilsendt manus og løfte om betydelige honorarer - ifølge aktoratet skal det ha dreid seg om millionbeløp. - Tror du at disse jentene ville hatt sex med deg hvis de var klar over at du lurte dem, ble tiltalte spurt i retten.- Nei, det tror jeg ikke, svarte han.

Kripos-etterforsker John Ståle Stamnes i samtale med aktor Bjørn Kristian Soknes da rettssaken mot en 27-åring fra Sunnmøre, tiltalt for blant annet voldtekt, startet i går. I midten bistandsadvokat Svein Tømmerdal. ARNFINN MAUREN

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Aktor: – Ingenting som tyder på konspirasjon mot kulturprofil

 2. NORGE

  Barna sa ingenting om hva mannen fikk dem til å gjøre. Så sjekket en småbarnsmor Ipaden sin.

 3. FOTBALL

  Voldtektstiltalt Molde-spiller nekter straffskyld: - Det var frivillig

 4. NORGE

  Voldtektsmannen fikk en mild dom fordi ofrene var prostituerte - nå er straffen skjerpet.

 5. NORGE

  Fornærmede mener hun ble beskyttet av politimannen hun hadde sex med

 6. NORGE

  Drapstiltalt 16-åring: – Jeg fikk tanker om å drepe en person