Den drepte kvinnen på Manglerud anmeldte siktede for familievold

Kvinnen som mandag ble funnet død på Manglerud i Oslo, anmeldte siktede i 2011, men saken ble henlagt. Tirsdag ble mannen varetektsfengslet, siktet for drap.

Politiet rykket ut til Manglerud i Oslo mandag etter at en kvinne ble funnet død. Kvinnens ektemann er siktet for drap.

– Avdøde anmeldte siktede for familievold i 2011 i en sak der hun selv var fornærmet. Saken ble henlagt, men vi velger å gå ut med dette fordi vi mener det er relevant for siktelsen i denne saken, sier politiadvokat Henrik Rådal til NTB.

Det var mandag at mannen i 30-årene oppsøkte politiet og meldte ifra om at kona hans var død. Politiet rykket ut til en bolig på Manglerud i Oslo, og fant den døde kvinnen i 30-årene. Mannen ble kort tid etter siktet for å ha drept kvinnen.

Rådal vil ikke si om mannen er kjent for politiet fra andre forhold enn den nå henlagte familievoldssaken.

Har funnet våpen

Tirsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Han samtykket til fengslingen og møtte ikke i retten, men har ennå ikke latt seg avhøre.

– Han har ikke vært i form til noe avhør, men det er en stadig dialog med politiet om det. Jeg regner ikke med at blir avhør onsdag eller torsdag heller, situasjonen må stabilisere seg litt, sier den siktedes forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, til NTB.

Hun forklarer at klienten tirsdag ettermiddag ble overført fra ventecelle hos politiet og til fengsel. Så langt har han ikke tatt stilling til siktelsen om drap, men har knyttet seg til drapet ved at han selv møtte opp på Manglerud politistasjon og fortalte at kona lå død i parets leilighet.

Kriminalteknikere fra politiet gjennomførte mandag undersøkelser på åstedet der en person ble funnet død i en leilighet på Manglerud

Politiet er klare på at de ønsker å avhøre den siktede.

– Det er ønskelig med et avhør så raskt som mulig, og vi er i dialog med forsvarer om dette, sier Rådal.

Han sier at det er funnet ett våpen i boligen.

– Vi vil ikke gå inn på hva slags våpen det er, men kriminalteknikere vil nå undersøke om det er våpenet som ble brukt under handlingen, sier politiadvokaten.

Barna var ikke i boligen

Paret har barn sammen, men disse var ikke til stede i boligen da moren deres ble drept.

– Vi jobber fremdeles bredt med etterforskningen. Det er fremdeles kriminalteknikere på stedet, og det gjennomføres avhør. Vi har en formening om tidslinjen i saken, men det er for tidlig å si noe sikkert, sier Rådal.

Den avdøde blir tirsdag obdusert, og politiet håper å få en foreløpig obduksjonsrapport onsdag.

Rådal sier til VG at politiet har begjært en foreløpig psykiatrisk undersøkelse, men understreker at dette gjerne er vanlig i slike alvorlige saker.