66-åring dømt til åtte års fengsel for overgrep

En 66 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til åtte års fengsel for en rekke overgrep mot barn i Norge og på Filippinene.

Politiet mener mannen bestilte overgrep mot barn, overgrep som ble utført blant annet her, i et hus på Filippinene.

Den 66 år gamle mannen var tiltalt blant annet for å ha bestilt nettstrømming av overgrep mot filippinske barn. Til sammen skal den 66 år gamle mannen ha forgrepet seg på 62 barn – av dem 20 filippinske, ifølge NRK.

Mannen erkjente delvis straffskyld da saken startet i retten 31. oktober i år. Dommen var i tråd med aktors påstand.

Den uføretrygdede mannen skal ha overført penger til en familie på Filippinene, som sendte ham overgrepsmateriale i retur. I tiltalen ble det understreket at lovbruddet er grovt fordi barna som ble filmet var særlig sårbare og avhengig av pengene filmingen førte med seg.

Totalt skal 20 barn på Filippinene være rammet av handlingene til mannen, som tidligere er dømt til fengsel i ti måneder for forhold knyttet til overgrep.

De øvrige 42 fornærmede skal være barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett. Han skal ifølge tiltalen ha utgitt seg for selv å være mindreårig og sånn vunnet tilstrekkelig tillit til at han kunne presse barna til å utvise seksuell atferd.