Norge

Åtte nye barn skal avhøres i barnehagesaken i Tromsø

Politiet i Tromsø har hittil gjennomført 32 dommeravhør av barn i den såkalte barnehagesaken. Ytterligere åtte barn er innkalt til avhør.

Det er i og i området rundt denne barnehagen at overgrepene skal ha skjedd. Aleksander Andersen

 • Nina Selbo Torset

Når denne uken er over, har politiet i Tromsø gjennomført dommeravhør av tilsammen 32 barn. Det bekrefter etterforskningsleder Yngve Myrvoll til Aftenposten.

— Saken er i en fase der vi etterforsker bredt og gjennomfører dommeravhør fortløpende. Det blant annet berammet åtte dommeravhør av nye barn, sier Myrvoll.

Les også:

Les også

Slik avhøres barna i barnehagesaken

Yngve Myrvoll er etterforskningsleder i barnehagesaken. Aleksander Andersen

Flest barnehagebarnDisse åtte barna skal avhøres i løpet av neste uke. Ifølge Aftenpostens opplysninger er de aller fleste av dem barn som fremdeles går i barnehagen der den siktede 30-åringen jobbet i åtte år.

— Det er viktig å få frem at dette ikke nødvendigvis betyr åtte nye fornærmede. Noen av dem har status som vitner. Andre har vi grunn til å avhøre fordi vi ønsker å avkrefte eller bekrefte mistanker om at de kan være utsatt for overgrep, sier Myrvoll.

Mannen er per i dag siktet for overgrep mot elleve barn. Politiet ønsker ikke å kommentere om siktelsen kommer til å bli utvidet.

Barna som i dag er omfattet av siktelsen, er både barn som går i barnehagen, og barn som tidligere har gått der, men som nå går på skolen. Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger i barnehagen og området rundt.

For seks av barna er mannen siktet for overgrep som etter norsk lov er sidestilt med samleie. Overfor de fem andre er han siktet for uanstendig atferd. Mannen har erkjent deler av siktelsen.

Les også:

Les også

Dette er mannen som er siktet for overgrep

Etterforsker andre miljøer

Frem til nå har politiets etterforskning konsentrert seg om barna som har gått eller fremdeles går i barnehagen hvor mannen jobbet. Han kan ha vært i kontakt med 100 barn bare i barnehagen.

I tillegg har mannen jobbet i en annen barnehage i Harstad, samt vært fotballtrener for flere årskull i Tromsø. Disse miljøene vil bli sentrale i politiets videre etterforskning.

Mannen er siktet for overgrep mot elleve barn.

Flere politidistrikt er involvert i saken for å finne ut om mannen har begått overgrep i andre deler av landet. Politiet i Harstad åpnet etterforskning mot mannen i forbindelse med at han var i praksis i en barnehage der på midten av 2000-tallet.— Vi er i kontakt med politiet i Harstad og samarbeider med dem. De vil følge opp eventuelle opplysninger som kommer der, men foreløpig er det ingenting som tilsier at siktede har begått overgrep i Harstad, sier Myrvoll.

Etterforskningslederen opplyser at de heller ikke har opplysninger om at mannen har begått overgrep mot noen av barna han var fotballtrener for.

Alle er ikke identifisert

Politiet jobber videre med å identifisere alle barna på bildene som ble funnet på 30-åringens PC og harddisker. Helt sentralt i etterforskningen står også spørsmålet om siktede har spredd disse bildene til andre.

Bildene ble beslaglagt fra mannens eiendeler i Tromsø. I tillegg har politiet i Trøndelag ransaket gutterommet til 30-åringen. Etterforskningslederen vil ikke si om det ble tatt beslag fra gutterommet.

- Jeg kan ikke kommentere eventuelle beslag, sier Myrvoll.

Mannens forsvarer, Anja Støback Bjørsvik, har tidligere uttalt at hun er kritisk til politiets uttalelser om at saken kan vokse.

— Hvis politiet mener at saken vil vokse, må det stå for deres regning. Men jeg mener de bidrar til å spre en frykt som ikke er heldig, sa forsvareren til Dagbladet i forrige uke.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Serber siktet etter største narkobeslag i Nord-Norge noen gang

 2. NORGE

  To menn siktet for besittelse av enormt overgrepsmateriale – 79 norske gutter kan være involvert

 3. NORGE

  Se politiets pressekonferanse om operasjon «Black room»

 4. NORGE

  «Dark Room»-siktet politimann suspenderes fra stillingen sin

 5. A-MAGASINET

  Dette er de norske nettovergriperne

 6. NORGE

  På disse maskinene fant politiet norgeshistoriens største beslag av overgrepsbilder